Vehbi SARIHAN/SARIGÖL (Manisa), () - MANİSA'nın Sarıgöl İlçesi'nde üzüm yetiştiren Fatih Akın, Trakya İlkeren türü çekirdekli üzümlerin geçen yıla oranla 15 gün erken olgunlaştığını ve hasata başlandığını açıkladı.
Sarıgöl'de yetiştirilen Trakya İlkeren üzümleri, olgunlaşarak tüketime hazır hale geldi. Sarıgöllü üzüm üreticisi Fatih Akın, evinin önünde yetiştirdiği Trakya İlkeren türü çekirdekli üzümlerin geçen yıla oranla 15 gün önceden olgunlaşmaya başladığını anlattı. Akın "Trakya İlkeren türü üzümüm 2015 yılında Haziran ayının 15'inde olgunlaşma gösterdi. Bu yıl ise 15 gün önceden olgunlaşmaya başladı. Sarıgöl'de ilk üzümü yemenin mutluluğunu yaşadım" dedi.
Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, Sarıgöl'de 90 bin dekarlık üzüm alanının bulunduğunu belirterek, "Sarıgöl'de ekonomik değeri yüksek olan çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzümler ağırlıklı olarak yetiştiriliyor. Sultaniye üzümlerimiz hem yaş, hem kuru hem de şaraplık olarak değerlendiriliyor. Sarıgöl'de doğa afetlerin olmadığı yıllarda rekoltemiz 350 bin tona ulaştı. Sultaniye üzümlerimizin yüzde 80'i yaş olarak tüketiliyor" dedi. Başkan Ülgen, Sarıgöl Ovası'nda Sultaniye üzümlerinden ayrı olarak son 15 yılda çekirdekli sofralık dokuz tür üzüm yetiştirildiğini sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI