Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA () - PROFESYONEL Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ, darbe girişiminin ardından turizmde çok ciddi bir durgunluğun olduğunu belirterek, "Tarifeli uçuşlar bile iptal oldu" dedi. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık ise turizmin geleceğini öngöremediklerini kaydetti.
Turizm sektörü temsilcileri, zaten zor günler geçiren sektörün, darbe girişiminin ardından daha da durgunluk içersine girdiğini söyledi. POYD Başkanı Ali Kızıldağ, darbe girişiminin turizmde çok ciddi durgunluğa yol açtığını kaydetti. Kızıldağ, "Charter uçuşlar (seyahat acentesinin uçak kiralayarak sefer yapması) beklerken tarifeli uçuşlar bile iptal oldu. Ancak sadece sektörel olarak bakmamak lazım. Önemli olan ülkenin iyi olması" diye konuştu. Güvenlik nedeniyle kente gelecek uçaklarda iptallerin söz konusu olduğunu aktaran Kızıldağ, ülkedeki durumun normalleşmesiyle turizmin ağustos ayı ortasında normale dönebileceğini öngördüklerini aktardı.
ÜCRETSİZ DESTİNASYON DEĞİŞİKLİĞİ HAKKI
TÜROFED Başkanı Osman Ayık ise olayların çok sıcak olması dolayısıyla yorum yapmayı doğru bulmadığını söyledi. Turizmin geleceğine yönelik öngörüde bulunamayacağını dile getiren Ayık, "Olaylar hafta sonu yaşandığı için ciddi veriler elimizde henüz yok. Darbe girişiminin etkisini bu hafta içinde net rakamlarla ortaya koyabiliriz. Tur operatörleri bu akşama kadar ücretsiz destinasyon değişikliği ve iptali hakkı tanıdı. Birkaç gün içinde rakamlar netleşir" dedi.
'SADECE İLK GÜN BAZI UÇUŞLAR İPTAL OLDU'
Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman ise "Misafirlerimiz güven içinde tatillerine devam ediyor. Olağanüstü bir dönüş ya da iptal yaşanmamaktadır. Özellikle ülkemizi tanıyan turistler güven içinde tatillerini sürdürüyor. Sadece ilk gün bazı uçuşlar iptal oldu. Uçuşları iptal olan turistler tesislerimizde ücretsiz misafir edilmiştir. Şu an tüm uçuşlar zamanında gerçekleştirilmektedir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI