MERSİN, () - MERSİN Büyükşehir Belediyesi ile Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle düzenlenen 'Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi', 13- 14 Kasım'da gerçekleştirilecek. Zirvede dünya turizmi konuşulacak.
Mersin'de ilki düzenlenecek olan program, dünya turizmindeki gelişmeler ve eğilimler, turizm pazarlamasının ülkeler arasındaki önemi ve kardeş şehirlerin turizme nasıl katkı sağlayabileceği büyük bir konferansla masaya yatırılacak. Erdemli İlçesi Kargıpınarı'ndaki Wonasis Otel'de gerçekleşecek olan zirveye, 23 ülkeden 50 belediye ve 200 katılımcı olmak üzere dünya turizm yöneticileri, dünyanın önde gelen turizm birlikleri ve kardeş şehir belediye başkanları katılacak.
Zirvede gerçekleştirilecek olan konferansta, Federal Almanya Eski Berlin Eyalet Başkanı Klaus Wowereit ve Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi Başkanı ve Alman Turizm ve Seyahat Konseyi Başkanı Dr. Michael Frenzel tarafından 'Kardeş Şehirler Arası Turizm Hareketleri' ile 'Kardeş Şehirler Turizm Hareketliliğinde Yeni Ufuklar' konulu sunumlar gerçekleştirilecek.
Sunumların yanı sıra katılımcılar, Tarsus İlçesi'ne giderek Kubatpaşa Medresesi, Danyal A.S. Kabri, Kırk Kaşık Bedesteni, St Paul Kuyusu'nu gezerek, St Paul Kilisesi'nde konsere katılacak. Zirvenin 2'nci gününde ise, Aya Tekla Müzesi, Silifke Müzesi ve Kanlı Divane'ye gezi düzenlenerek konuklara tarihi yerler hakkında yerinde bilgiler verilecek.
FOTOĞRAFLI