Görüntüleri güvenlik güçlerine geçen insansız hava araçlarının ardından F16 uçakları kalkmış ve bu görüntülerin olduğu bölgeyi vurmuşlardır. İHA'ların bu tespitlerinin birebir bunlar şudur şekilnde değerlendirilmesi mümkün değil. Daha sonra yapılan tespitlerden bunların sigara, mazot vs gibi kaçakçılıkları yapan bir grup olduğu ortaya çıkıyor.
 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cuma Namazı çıkışında 'Uludere'de 35 vatandaşın ölümüyle ilgili ilk açıklamasını yaptı.


Yaklaşık 40 kişilik bir grup. Daha önce Gediktepe'de alınan talihsiz neticeleri biliyorsunuz. Silahlar bu tür hayvanlarla taşınmıştı. O zaman da medya niçin tedbir alınmadı diye eleştirmişti. Güvenlik güçlerimizin benzer bir duruma düşmemesi için olmuş bir olay. 35 vatandaşımız ebediyete intikal etti, 1 vatandaşımız yaralı. İdari ve adli incelemeler yapılıyor. Süratle Diyarbakır'dan adli tıp ekiplerini gönderdik. İncelemeler bitti. Defin işlemlerinin de bitmiş olması lazım. Ölen vatandaşlarımız yakınlarına teslim edildi. Ölülerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaklaşık 4 saatlik bir görüntü mevcut. Gerekli incelemeler yapılıyor. Bu çalışmalardan sonra durum netleşecektir.

Ölen vatandaşlarımıza tekrar Allah'tan rahmet diliyorum...

Milletvekili zamları

4 siyasi parti, grup başkanvekilleriyler eğer ortak bir metin üzerinde anlaşıyorsanız ben buna evet derim ama anlaşmıyorsanız evet demem mümkün değil. Meclis Başkanvekili Meral Hanım'ın da açıklamaları var. Hepsi ortak bir metinde anlaşmışlardı. İmzalar atıldı ve Meclis'ten bu karar çıktı. Ancak daha sonra akşam başka sabah başka konuşuldu. Dürüst olmayan bir siyasettir bu. Ben hiçbir zaman populist bir yaklaşım içine girmem. Karakterim budur. Üst düzey memurlarda emeklilik maaşlarını gözden geçirdiğimiz zaman emekli vekillerden daha az değil. Buna yakın bir maaş alıyorlar.

İktidara ilk geldiğimizde milletvekili lojmanlarını satışa çıkarmak olmuştur. Bunu yaparken, bugün ileri geri konuşan bazı medya mensupları buna teşekkür ettiler mi? Hayır. Milletvekili arkadaşlarımızın altında onlara tahsis edilmiş araba yoktur. Bunların hepsi gözden kaçırılıyor. Cumhurbaşkanımızın bu iadesindeki gerekçeleri gözden geçireceğiz. Bu değerlendirmeye göre Meclis'ten bunu geçireceğiz. Kimse de burada seçim şeyleriyle, populist yaklaşımlarla bu tür şeylere girmesin. 550 vekilin aldıkları maaşın bu kadar speküle edilmesi doğru değil. Milletvekillerinin yaptıkları çalışmalarla aldıkları maaşları helal ettireceklerine inanıyorum.

"Devlet halkını bombaladı" başlığı çok acımasız

Haftanin'deki olayla ilgili atılan gazete başlıkları çok acımasız. "Devlet halkını bombaladı" başlığı çok acımasız. Geçmişte belki böyle şeyler olmuş olabilir ama bizim dönemimizde mümkün değil bu. Milli İstihbarat Teşkilatı'nın son anda vermiş olduğu bir bilgi yoktur. Bunlar 10 gün öncesine ait bilgilerdir. MİT de bugün buna yönelik açıklama yapacaktır.