1.5 yıl kaldığı terör örgütünün Bekaa kampında gördüğü infazları anlatan Selma Batmaz, tüylerinizi diken diken edecek.

Eski PKK'lı Selma Batmaz, 1.5 yıl kaldığı terör örgütünün Bekaa kampındaki infazlarını anlatınca saldırıya uğradı. Selma Batmaz "Bir heyet kurulsun Bekaa'daki toplu mezarları göstereyim" diyerek yetkililere çağrıda bulundu. Kürt sitelere ve Türkiye gazetesine verdiği röportajda Batmaz, Bekaa kampı için "Diyarbakır Cezaevi'nden kötüydü" diyor.

CAN VERİRLERKEN DİĞER 500 KİŞİ 'BİJİ SEROK APO' DİYE BAĞIRIYORDU

Taraf yazarı Kurtuluş Tayiz'e telefonda konuşan Batmaz'ın anlattıkları dehşet vericiydi:

“Her sabah 05:30’da uyanıyorduk. 450-500 kişilik askerî taburla ‘ölüm poligonuna’ gidiyorduk. Her gün rutin bir şekilde dört-beş kişiyi çıkarıyorlardı. Sonra bunlar kurşun yağmuruna tutuluyordu. Onlar can verirken 450-500 kişi hep bir ağızdan ‘Biji Serok Apo’ diye slogan atıyordu. Bu vahşet tablosundan sonra da hepimiz spora çıkıyorduk. PKK’nın acı gerçeğinin tanığıyım ben.”

HAYAT HİKAYESİ İNANILMAZ

Kendisini Kürt davasının hem tanığı hem sanığı hem de mağduru olarak gören Batmaz, 12 yıl kaldığı Almanya'da suskunluğunu bozdu, PKK'nın karanlık yüzünü gözler önünde serdi. Tayiz bugünkü yazısında önce Batmaz'ın kendisi ve ailesi hakkında bilgiler aktardı.

(...)Örgüt terminolojisiyle söylemek gerekirse “bedel ödemiş” bir aileden geliyor. Diyarbakır Cezaevi’ndeki işkencelere direnen eşi Saidoğlu Batmaz PKK’nın kurucu kadrolarından. Cezaevinden kurtulur kurtulmaz dağa çıkıyor. 1990’da bir çatışmada öldürülüyor. Yine ilklerden olan kayını da Tunceli’de vuruluyor. Aileden PKK’ya daha pek çok katılım var. 1988 yılında kocasının ardından o da Bekaa’ya gidiyor. 1,5 yıl eğitim gördükten sonra İstanbul’a gönderiliyor. 1992 yılında vapur yakmak gibi suçlamalarla yakalanıyor. Birlikte yakalandıkları 27 kişiden sadece iki kadın sorguda direniyor. O kadar ki birlikte yakalandığı Betül Cici gerçek adını bile söylemeyince Necdet Menzir bu kadını tanıyanlar yardım etsin medyaya fotoğraflarını dağıtıyor. O günlerin gazetelerinde çıkan fotoğraflarına bakınca başlarına gelen felaketi anlamak mümkün.