KİLİS'in Elbeyli İlçesi'nin karşısındaki Suriye'nin Rai Kasabası, hava bombardımanı ve şiddetli çatışmaların ardından IŞİD'den temizlendi ve muhaliflerin kontrolüne geçti.
Kilis'in Elbeyli İlçesi'nin karşısında bulunan ve 2 yılı aşkın süredir IŞİD denetiminde olan Suriye'nin Rai Kasabası'na, geçen hafta kontrolü ele geçirmek isteyen muhaliflerin oluşturduğu Fetih Ordusu harekat başlattı. IŞİD militanları ile muhalifler arasında çıkan şiddetli çatışmalar sırasında zaman zaman sınırı aşan mermiler, Türkiye tarafında boş arazilere düştü. Sınırda konuşlu tank ve çok namlulu roketatar bataryalarının mevzilerini ateş altına aldığı IŞİD denetimindeki alanlara, havadan da koalisyon ülkelerinin savaş uçakları tarafından bombardıman düzenlendi. Havadan ve karadan bombardıman ve muhaliflerin çatışmasının ardından bu sabah Rai Kasabasında kontrol muhaliflere geçti.
IŞİD BAYRAĞI İNDİRİLDİ, 'GERİ DÖNÜN' ÇAĞRISI YAPILDI
Rai Kasabasının kontrolünü ele geçiren muhalifler ilk olarak yüksek bir noktada dalgalanan ve Türkiye tarafından da görülen IŞİD'e ait bayrağı indirdi. Bayrağın indirilmesinin ardından kasabada sevinç gösterisi yapan muhalifler, daha önce bölgeyi terk ederek Türkiye sınırına yakın noktadaki çadır kentlere yerleşen Suriyelilere de evlerine geri dönmeleri çağrısında bulundu. Bu çağrıyı duyan bazı Suriyelilerin de yeniden kasabadaki evlerine döndüğü bildirildi.
IŞİD MİLİTANLARI BAB BÖLGESİNE ÇEKİLDİ
Öte yandan 2 yılı aşkın süredir kontrolünü elinde bulundurduğu Rai Kasabasını çok sayıda kayıp verdiği şiddetli çatışmaların ardından kaybeden IŞİD militanlarının ise Bab bölgesine çekildiği öğrenildi. Rai Kasabasından çıkan IŞİD militanlarının örgütün etkin olduğu ve üssü konumundaki Bab bölgesine konuşlandığı ve olası saldırı ihtimaline karşı hazırlık yaptığı öne sürüldü.
Yaşanan gelişmeleri yakından takip eden Türk Silahlı Kuvvetleri ise sınır hattında önlemlerini artırırken, zırhlı araçlar ile 24 saat devriye dolaşılıyor.

FOTOĞRAFLI