Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, () - KİLİS'in karşısındaki Suriye köylerinde bulunan IŞİD hedefleri, koalisyon ülkelerinin savaş uçaklarınca havadan, sınırdaki fırtına obüsleriyle de karadan vuruldu.
Kilis'in Arpakesmez Köyü karşısında bulunan birkaç gün önce muhaliflerin ele geçirdiği El Rai bölgesi ile çevresindeki Savran, Soran ve Alzahra köyleri dün yeniden IŞİD denetimine geçti. IŞİD'in saldırısının ardından geri çekilen muhaliflerin oluşturduğu Fetih Ordusu mensupları, dün geceden itibaren yeniden aynı bölgeyi almak için çatışma başlattı. Sık aralıklarla çatışmaların sürdüğü bölgedeki IŞİD mevzileri, dün gece ve bugün içerisinde koalisyon ülkelerinin savaş uçakları tarafından bombalandı.
HAVAN MERMİSİ SINIRI AŞTI, TOPÇU BİRLİKLERİ KARŞILIK VERDİ
Çatışmalar sırasında sabah saatlerinde sınırı aşan bir havan topu mermisi Dağ Hudut Karakolu yakınındaki bölgeye düştü. Kimsenin yaralanmadığı olayda havan mermisi boş araziye düşerek patladı. Bu gelişme sonrası sınır hattında konuşlu topçu birlikleri, havan mermisinin geldiği IŞİD denetimindeki bölgeye Fırtına obüsleriyle top atışı yaptı.
Tedirginliğe yol açan çatışma ve hava bombardımanının ardından sınır hattındaki önlemler de artırıldı.

FOTOĞRAFLI