SINIRDA ÇATIŞMA VE BOMBARDIMAN SÜRÜYOR
Kilis sınırındaki IŞİD militanları ile muhalifler arasındaki çatışmalar yoğun şekilde sürüyor. Çatışmaların sürdüğü bölgede IŞİD mevzileri de koalisyon ülkelerinin savaş uçakları tarafından bombalanıyor.
Kilis'in Oylum Mahallesi'nin karşısında bulunan Suriye'nin ÖSO denetimindeki İğde Köyü'ne IŞİD militanları saldırdı. Köyü ulaşan IŞİD militanlarının ÖSO mensuplarına ağır silah ve havan topları ile saldırdı. Bölgeden yükselen silah ve patlama sesleri Türkiye tarafından duyuldu. Çatışmaların yoğunlaştığı bölgede insansız hava araçları tarafından belirlenen IŞİD mevzileri ise öğle saatlerinde savaş uçakları tarafından bombalandı. Türkiye tarafında tedirginliğe yol açan şiddetli patlamanın ardından birkaç noktadan yoğun siyah dumanlar yükseldi.
SIĞINMACI KAMPINA BİRKAÇ KİLOMETREDE ÇATIŞMA
ÖSO ile IŞİD militanları arasında çatışmaların sürdüğü bölge, geçtiğimiz aylarda Suriye rejiminin Halep kırsalına yönelik başlattığı operasyon sırasında evlerini terk ederek sınıra gelen binlerce Suriyeli'nin barındığı Sucu kampına birkaç kilometre uzaklıkta. Çatışmaların yoğunlaşması üzerine Suca kampında tedirginlik yaşayan çok sayıda Suriyelinin kamptan ayrılarak 8 kilometre uzaklıktaki ÖSO denetimindeki Azez'e gittikleri belirtildi.
VATANDAŞLAR SAVAŞI İZLİYOR
Öte yandan çatışmaların sürdüğü Suriye'nin İğde Köyü'nün hemen karşısında bulunan Kilis'in Oylum Mahallesi'nde onlarca kişi yüksek bir noktaya çıkarak çatışmaları izliyor. Çatışmaları izleyen mahalle sakinleri, sık sık duydukları silah ve patlama seslerinin kendilerini endişelendirdiğini söyledi.
23 YARALI GELDİ
Öte yandan sabah saatlerinden itibaren yoğunlaşan bombardıman ve çatışma sırasında yaralanan ÖSO mensubu 23 kişi araçlarla Öncüpınar Sınır Kapısı'na getirildi ve ardından ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedaviye alındı.
Hasan KIRMIZITAŞ- Metin Faruk TAMER/KİLİS, ()

FOTOĞRAFLI