İSTANBUL, ZEYTİNBURNU İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü’nde görevli kadın polis memuru F.Ö. (24) hakkında sürücü belgesi karşılığı aldığı 82 bin 746 lirayı Türk Polisi Güçlendirme Vakfı’nın hesabına yatırmayarak mal edindiği gerekçesiyle 12 yıl 3 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Tescil Müdürlüğü sürücü belgeleri kısmında görev yapan polis memuru F.Ö. hakkında görev yaptığı birim tarafından 21 Ocak 2015 tarihinde tutanak tutulduğu hatırlatıldı. Tutanakta F.Ö.’nün 2014 yılına ait 2 bin 879 adet sürücü belgesi için aldığı 43 bin 185 lirayı Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı’nın hesabına yatırmadığı belirtildi.

43 BİN TL’Yİ İADE ETTİ

İddianamede, “F.Ö., kollukta ve Cumhuriyet savcılığındaki ifadesinde iş yoğunluğu nedeniyle parayı yatırmadığını, bu tutarı 22 Mayıs 2015 tarihinde yatırdığını beyan ederek suçlamayı kabul etmedi” denildi. İddianamede F.Ö.’nün beyan ettiği gibi bu tutarı iade ettiği ifade edildi.

82 BİN TL’Yİ MAL EDİNDİ

İddianamede, 2014 yılına ait tutarları iade eden F.Ö.’nün ayrıca 2012 yılına ait 3 bin 543 adet sürücü belgesi için aldığı 35 bin 430 lirayı, 2013 yılına ait 3 bin 943 adet sürücü belgesi için aldığı 47 bin 316 lirayı Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı’nın hesabına yatırmadığı iddia edildi. 

İddianamede, “F.Ö.’nün sürücü belgesi mutemeti olarak görev yaptığı sırada Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı adına tahsil ettiği bu tutarı mal edindiği, alınan bilirkişi raporundan anlaşılmıştır” denildi. 

12 YIL 3 AYA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

F.Ö.’nün bu suçlamaları kabul etmediği belirtilen iddianamede, bu tutarları gayri resmi tutulan belge ile ödediği, eksik yatan paranın olmadığı yönünde ifade verdiği belirtildi. F.Ö.’nün“Hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanma” suçundan 1 yıl 9 aydan 12 yıl 3 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

İddianamenin gönderildiği Bakırköy 50. Asliye Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek duruşma günü verdi.