'MAFYATİK BİR DEVLETE DÖNÜŞME ÇABASI VAR'
HDP Mersin Milletvekilleri Dengir Mir Mehmet Fırat, Çilem Küçükkeleş, İl Başkanı Selman Günbat ile milletvekili adayları ve partililer, parti binasında bir açıklama yaparak milletvekili adayı İkram Vural'ın da aralarında bulunduğu 7 kişinin terör örgütü propagandası yaptıkları suçlamasıyla gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Milletvekili Çilem Küçükkeleş gözaltına alınan 7 kişinin 2012 yılından kalma dosyalar nedeni ile gözaltına alındığını iddia etti.
AK Parti'nin devleti bir hukuk devleti olmaktan çıkarıp giderek diktatörlük sistemiyle yönetme çabasında olduğunu öne süren Fırat, "7 Haziran seçimlerinden sonra bu hukuksuz bir devleti mafyatik bir devlete dönüşme çabasını maalesef üzülerek görüyoruz. Mafyatik devlet ile diktatörlük arasındaki temel fark ise en azından ahlaki değerlere sahip olan ve kanun devleti olan ülkenin ahlaki değerlerinin ortadan kalkması sonucunu gösteren bir gelişimdir" diye konuştu.
'TOPLUM, TERÖRİZE EDİLİYOR'
7 kişinin gözaltına alınmasını da değerlendiren Fırat, şunları söyledi:
"Diğer illerde yapıldığı gibi 7 arkadaşımız hukuk ve ahlak dışı bir yapılanma ile gözaltına alınmıştır. Bu toplumun terörize edilmesidir. Bunun adı devlet terörüdür. Hukuksuzluğun, ahlaksızlığın mutlaka ama mutlaka sona ereceği bir gün olacaktır. Şunu da hiç bir zaman unutmasınlar ki dün 'Valilere biz böyle emir vermiştik onun için yapmadılar' diyenler üç gün sonra 'Valiler görevlerini yapmamıştır' diyebilecek kadar asgari ahlak kurallarından uzaklaşa bilen bir yönetimin başını ibretle izlemeleri gerekir."
'SENİ DİKTATÖR YAPTIRMAYACAĞIZ'
Ak Partinin her geçen gün kan kaybettiğini ve bir süre sonra tabela partisi haline geleceğini öne süren Fırat, şöyle devam etti:
"Ne yaparlarsa yapsınlar hırsızlıklarını örtebilmek mümkün değil. Kefen edebiyatıyla bunu kapatamazsınız. Kefene, ölüme gerek yok. Ülkemizde hırsızlığın cezası ölüm değil. Hırsızlığın cezası hapistir. 1 Kasım akşamı göreceksiniz ki AK Parti'nin oyları 7 Haziran'ın gerisinde kalacak. Kitlelere hakaret ederek, ölüm yağdırarak bir yere varamazsınız. Bir şeyin hesabını ise veremeyeceksiniz. Şehit düşen askerin, polisin, gencin, çocuğun ve kadının. Bu mücadelede ölenler, ülke savunması için değil, sarayın iktidarı ve yolsuzlukların üzerini örtmek için can vermişlerdir. Bunu da şehit cenazelerinde yükselen isyandan anlayabilirsiniz. İlk seçimde 'Seni başkan yaptırmayacağız' demiştik. Şimdi ise 'Seni diktatör yaptırmayacağız' diyoruz. Seni mutlaka yargının karşısına çıkaracağız."

Mustafa ERCAN/MERSİN, ()-

FOTOĞRAFLI