SAĞLIKÇILARA POLİS ENGELİ
Mersin Devlet Hastanesi'nde sabah gerçekleştirilen kınama eyleminin ardından, sağlık çalışanları Mersin Sağlık Hakkı Meclisi çağrısı ile Hastane bahçesinde toplandı. Yaklaşık 200 sağlık çalışanına CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı ve vatandaşlar da destek verdi.
Silahlı saldırı sonucu ölen Dr. Kamil Furtun'u da anan sağlık çalışanları daha sonra bir siyah pankart ve 'Artık yeter. Başka Dr. Kamil Furtun'lar ölmesin diye yastayız, isyandayız' yazılı pankartla yürüyüşe geçti. 'Sağlıkta şiddet istemiyoruz', 'AKP sağlığa zararlıdır' ve 'Sağlıkta performans ölüm getirir' sloganları atarak AK Parti Akdeniz İlçe Başkanlığı binasına gitmek isteyen sağlık çalışanları, binaya 100 metre kala polis barikatı ile karşılaştı. Sağlıkçılar, görüşmenin ardından barikatın bir kısmının açılması üzerine AK Parti İlçe binasının önünde basın açıklaması yaptı.
Grup adına konuşan Tabip Odası Başkanı Dr. Ful Uğurhan, Furtun'a yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek, "Bu cinayetlere zemin hazırlayan faktörleri biliyoruz. Katil kadar sorumluluğu olanlar, Mafya bozuntularını taşeron adı altında hastaneye sokanlardır" dedi. Daha sonra sağlık çalışanları AK Parti İlçe binasına siyah pankart bırakmak istedi ancak polis izin vermeyip seçilen 4 kişinin ilçe binası önüne giderek pankart bırakmasına müsaade etti.
TARSUS'TA İŞ BIRAKMA
Mersin'in Tarsus İlçesi'nde de sağlık çalışanları iş bıraktı. Tarsus Devlet Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları sağlıkta yaşanan şiddet olaylarının artık son bulması çağrısı yaptı. Vatandaşların da destek verdiği eylemde konuşan Sağlık-Sen Tarsus Şube Başkanı Erol Yılmaz Demirezen, sağlık çalışanlarının şiddete uğrama kaygısı içinde görev yaptıklarını, güven içinde mesaisini bitirip evine dönmesinin devletin sorumluluğu olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI