Uğur MART-Ali KADI/NİĞDE, () - NİĞDE Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde yüksek ateş şikayetiyle tedavi altında olan 45 yaşındaki Figen S. hayatını kaybetti. Kadının H1N1 virüsünden (Domuz gribi) ölme ihtimaline karşı hastanede önlem alınırken, İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel, 2016'nın ilk gününde ölen bir kadına da domuz gribi şüphesi konulduğunu hatırlatarak, "Her iki vatandaşımızdan numune alındı ve Bakanlığa gönderildi. Şu an domuz gribi demek doğru olmaz. Hızlı ilerleyen bir akciğer enfeksiyonu olabilir" dedi.
Bor İlçesi'nde yaşayan Figen S., cumartesi günü yüksek ateş şikayetiyle Niğde Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Kadının domuz gribi olma ihtimaline karşı hastanenin yoğun bakım servisinde önlem alınırken, Figen S., saat 01.30 sıralarında yaşamını yitirdi. İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel, Figen S.'nin domuz gribinden ölüp ölmediğinin yapılacak tahlille ortaya çıkacağını söyledi.
1 Ocak 2016'da hayatını kaybeden Hamiyet A.'ya domuz gribi şüphesi konulduğunu hatırlatan Yücel, şunları söyledi:
"İlimizde son 3 gündür, özellikle hastanelerimizde mevsim itibari ile havaların da birden soğumasıyla, kar yağmasıyla beraber bu mevsimlerde normal gribal nezle gibi hastalıklarda bir artma oldu. Yüksek ateş, boğaz ağrısı, öksürük gibi şikayetlerle 3-4 gündür hastanelerde daha önceye göre bir miktar artış var. Çarşamba ve Perşembe günü vakamız geldi bunlar yoğun bakıma alındı. Bu hastalarımızdan birisi hayatını kaybetti. Yine 2 gün bir hastamız yüksek ateş ve akciğer enfeksiyonuyla bir hastamız müracaat etti ve gece 01.30'da hayatını kaybetti. Zaten daha önceki 62 yaşında vefat eden hastamızda Koah hastalığı da var. Bu hastalarımız zatürreeden de ölmüş olabilir. Her iki vatandaşımızdan numune alındı ve Bakanlığa gönderildi. Şu an domuz gribi demek doğru olmaz. Hızlı ilerleyen bir akciğer enfeksiyonu olabilir. Halkımızın paniğe kapılmasına gerek yok, mevsimsel olarak bu tür rahatsızlıklar olabiliyor. Yüksek ateş, yorgunluk kırgınlık bir durumu olan vatandaşımız hastanelere başvurmasında büyük fayda vardır."

FOTOĞRAFLI