Süleyman EKİN / ANTALYA, () - ANTALYA Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun (ASKF) merkezinde yaşananlar, sporda şiddetin yüzünü bir kez daha gösterdi. Federasyon merkezinde Federasyon Genel Başkanı, kulüp idarecisi, eski hakem ve merkez çalışanları birbirine girdi. 
Antalya Sanayispor idarecisi Mustafa Aykara, minik takımların vize ve yeni lisans evraklarını ASKF'ye bırakması için oğlu eski hakem Caner Aykara'ya verdi. Caner Aykara, ASKF'de evrakları teslim ederken Federasyon Genel Başkanı Metin Bulut'un kendisine ağır hakaret ve küfürler ettiğini öne sürerek babasını bildirdi.
Baba Mustafa Aykara, yanına Türkiye Amatör Futbolcular Federasyonu (TAFF) Antalya Şube Başkanı Adnan İmirgi'yi alarak ASKF merkezine gitti. İddiaya göre burada başlayan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Orada bulunanlar kavgayı ayırmaya çalışırken, merkez çalışanları da kavgaya dahil oldu. Uzun süren arbedenin ardından polise haber verildi. Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Abdullah Tanyolaç ile Muratpaşa Belediyesi Spor Şube Müdürü özer Bedir'in araya girmesi ile taraflar birbirinden şikayetçi olmadı.
'SPOR BİRLİĞİNE YAKIŞMAYACAK DAVRANIŞLAR'
Yaşananları anlatırken ağlamaklı olan Sanayispor idarecisi Mustafa Aykara şunları söyledi:
"Minik takımların vize ve yeni lisans evrakları vardı. Federasyona bırakması için oğluma rica ettim. ASKF'ye geldiğinde oğlum saldırıya uğramış. Ağza alınmayacak ağır küfürler edilmiş. Ben de yüzleşmeye geldin. Küfrü duyunca müdahil olmak zorunda kaldım. Çalışanlarla birlikte beni darp ettiler. Spor birliğine yakışmayacak davranışlar. Bunu şiddetle kınıyorum."
ASKF Genel Başkanı Metin Bulut ise olayın bir komplo olduğunu söyleyerek, "Bu genç ve babasının bir suçu yok. Onları küçük hesaplar için benim üzerime salan var. Ayrıca ben söylendiği gibi küfür etmedim. Kendilerinden de küfür etmediğim halde özür diledim" diyerek, yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
Aynı zamanda Sanayispor antrenörü de olan TAFF Antalya Şube Başkanı Adnan İmirgi ise tarafları yatıştırmak için çaba sarfettiğini, ancak kendi kulüp idaresine yapılan hakaretleri affetmeyeceklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI