İZMİR, () - İZMİR'de Karşıyaka ve Göztepe futbol takımlarının geçen ayki derbi maçı öncesi ve maç sırasında çıkan olaylarda, meşale ve atkı yaktıkları, işaret fişeği attıkları, küfrettikleri ve yasaklı olmalarına karşın stada girmeye çalıştıkları saptanan 113 taraftar saptandı. Spor müsabakalarına girişleri yasaklanan bu kişiler hakkında yasal işlem yapılıyor.
İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçen 8 Kasım pazar günü oynanan Karşıyaka- Göztepe derbi maçında çıkan olaylarla ilgili soruşturma başlattı. Ezeli rekabetteki iki kulübün maçının dostluk ve fair-play çerçevesinde geçmesi için taraftar sınırlaması getirilmeyen maçı statta Karşıyakalı 6 bin 795, Göztepeli 8 bin 871 taraftar izledi. Maça belirlenen güzergahın dışından gelmeye kalkışan taraftarlar arasında taşlı sopalı kavga çıktı. Statta da olaylar çıktı, çirkin tezahürat yapıldı, meşaleler yakıldı, fişekler atıldı ve yaralananlar oldu.
Emniyet Müdürlüğü başlattığı soruşturmada kamera görüntülerinden olaylara karışan Karşıyakalı 81 ve Göztepeli 32 taraftarı belirledi. Bu kişiler hakkında 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a uygun olarak spor müsabakalarına girişleri yasaklandı ve karar tebliğ edildi. Bu kişiler hakkında yasal işlemin devam ettiği belirtilirken, polis stat dışında çıkan olaylara karışan kişileri de saptayıp haklarında işlem yapmak üzere çalışmalarını sürdürüyor.