Ülkemizde halıcılık oldukça eskiye dayanan bir kültürdür. Türkiye’deki her hanede mutlaka halı veya halılar bulunmaktadır. Eskiden sadece el tezgâhlarında üretilen bu eşyalar, zamanın teknolojisinden faydalanılarak makinelerde üretilmeye başlanmıştır. Bazı büyük kuruluşlar fabrikalar kurarak halı üretimine başlamışlardır. Böylece maliyet ve hata oranı minimuma indirilmiştir. Saray Halı bu işin öncülerindendir.

 

Saray Halı ve Tarihi

1972 yılında kurulan Saray Halı diğer halı markaları için öncü olmuştur. Mesela Kaşmir halı 2005 yılında kurulmuştur ve Saray Halı karşısında oldukça gençtir. Teknolojinin gelişmesiyle halı fiyatları oldukça düşmüş, halı modelleri çeşitlenmiştir. Günümüzde çoğu halı fabrikası kendi iplerini dahi kendileri üretmektedirler. Saray Halı bu işte de öncü konumundadır. Merinos Halı kendi ipliğini üretenlerdendir, aynı zamanda aynı holding bünyesindeki Padişah halı içinde iplik üretir. Royal Halı ise sektördeki en genç Halı markasıdır. 2009 yılından beri sektördedir.

 

İlk Anti Slip Tabanlı Halı

Saray Halı tarafından üretilen Anti Slip tabanlı Kaymaz Halı Frize Faydalı model olarak Türkiye patent enstitüsü tarafından tescil edilmiştir. Bu tasarım sayesinde evinizdeki halıların sağa sola kayarak tehlike yaratmasının veya görsel bozuklukların önüne geçilmiştir. Halı modelleme işinde desinatörler kullanan Saray Halı günün trendlerini ve kullanılabilirlik göz önüne alarak Halı modelleri üretmektedir. Bu sayede asla eskimeyen göz alıcı modeller ortaya çıkarılmaktadır.

 

Saray Halı Modelleri ve Fiyatları Hakkında Bilgiler

Saray Halı modelleri ve fiyatları hakkında bilgiler almak için internette küçük bir araştırma yapmanız yeterli olacaktır. Biz sizler için bu konuda bir araştırma yaptık ve yazımızın sonunda internet sitesini de sizler için paylaştık.

 

Türkiye’de Halıcılık Tarihi

1998 yılında farklı bir sektöre daha girilmiştir. Tarım ve hayvancılık üzerine Türkiye’nin en büyük tesislerini bünyesine katan Saray Halı yaklaşık 2500 kişiye istihdam sağlayarak Türk Ekonomisine de katkıda bulunmaktadır. Saray Halı Avrupa ve Türkiye de 1000 den fazla noktada satılmaktadır. Makine halısı sektöründe öncü sayılan Saray Halı tartışmasız birinci konumdadır. Bu yüzden Türkiye de Halı denilince akla gelen ilk markalardan biri Saray Halı olmaktadır.

El halısı ise halen bazı evlerde ve atölyelerde üretilmektedir. Ancak el halısı dokunmasında oldukça fazla iş gücü ve zaman gerekmektedir. Bu harcanan emek, zaman göz önüne alındığında el dokuma halıların fiyatlarının neden makine halılarından onlarca kat pahalı olduğunu anlamış oluruz. Bu fiyat farkı Makine halılarının kullanım oranını ve onları üreten firmaları daha öne çıkarmaktadır.

Eğer, siz de daha fazla bilgi edinmek için Saray Halı’nın www.halisaray.com adresli sitesini ziyaret edebilir ve isterseniz sipariş de verebilirsiniz.