MERSİN'in CHP'li Mezitli Belediyesi, 12 yıl önce hayatını kaybeden sinema ve tiyatro oyuncusu Kerim Afşar'ın ismini, yeni yaptırılan bir parka vererek ölümsüzleştirdi.
Kerim Afşar'ın ömrünün son yıllarını geçirdiği Mezitli İlçesi'ndeki Viranşehir Mahallesi'nde yapılan parkın açılış törenine Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan,  oyuncu Altan Erkekli ile çok sayıda kişi katıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Tarhan, Türk tiyatrosunun en önemli isimlerinden biri olarak gösterilen ve son yıllarını Mezitli'de geçiren Afşar'ın adının ölümsüzleştirilmesine yönelik kararın, Belediye Meclisi'nde oybirliği ile alındığını hatırlattı. Yılmaz Güney'in, Melike Demirağ ile başrollerini paylaştığı; 'Arkadaş' filmini hatırlatan Tarhan, şöyle dedi:
"Bu unutulmaz filmde Kerim Afşar da rol almıştı. Onlarca tiyatro oyunu ve sinema filminde rol alıp, 'Güneşin Çocukları' gibi birçok önemli tiyatro oyununu da yöneten Kerim Afşar'ı, ömrünün son yıllarını geçirdiği Mezitli'de anmadan, ismini ölümsüzleştirip, onu ve eserlerini gelecek kuşaklara aktarmak biz yerel yönetimlerin en önemli görev ve sorumluluğuydu. Sanata ve sanatçıya sahip çıkmaya devam edeceğiz." 
Oyuncu Altan Erkekli de, Türk tiyatro ve sinemasında oldukça önemli roller üstlenip, kaleme aldığı eserlerle de dikkat çeken Kerim Afşar'ın, 'Arkası Yarın' ve 'Radyoda Tiyatro' adlı programları ile de kulaklarda tınısı olan çok değerli bir isim olduğu söyledi. Erkekli, Kerim Afşar'ın sahnedeki rol arkadaşı, hocası, ağabeyi, hayata dair her şeyi öğreten insan olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
"Çok değerli bir dost, arkadaş, aktör, Atatürkçü, Türkiye Cumhuriyeti'nin laik demokratik devrimlerine inanan bir sanatçıydı. Bize, 'Aydınlık bir Türkiye'nin geleceği için her zaman sahnede son nefesini verene kadar ayakta kalacağım' derdi ve bu inancını bize de aşıladı. Tıpkı şuanda burada bulunan şu maketteki gibi minik bir sandalla Mezitli'ye gelip, denize açılarak balık tutardı. 'Artık balıklarla dostluğum var ve Mezitli'yi çok seviyorum' diyordu. Sanatçıların nasıl hayatta kalabileceği ve topluma nasıl önderlik edebileceği tartışılırken, Kerim Afşar isminin yeniden hatırlatılması, onun ilkelerinin, tiyatroya bakış açısının ortaya konulması son derece önemli ve de anlamlı. Bu parkta gezenler, el ele, kol kola yürüyenler, oturup da mehtabı, güneşin doğuşunu seyretmek isteyenler, oyun oynayan çocuklar, Kerim Afşar ismini zihinlerine kazıyacaklar."
Konuşmaların ardından parkın açılışı gerçekleştirildi. Başkan Tarhan ile birlikte parkı gezen Altan Erkekli, çevresini saran kişilerle ilgilenip, bol hatıra fotoğrafı da çektirdi.

FOTOĞRAFLI