MERSİN, () - MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Mersin Türk Müziği Festivali'nde sahne alan sanatçılar, müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.
Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen festivalin ikinci gününde sahne alan kanun sanatçısı ve bestekar Göksel Baktagir, Türk Sanat Müziği ses sanatçısı Elif Güreşçi ile ünlü klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici, Mersinlilere müzik ziyafeti çektirdi. Klarneti ile müzikseverleri büyüleyen Şenlendirici, davetlilerin büyük ilgisini çekti. Sahne aldıkları ilk andan itibaren seyirciden büyük alkış alan Baktagir, Güreşçi ve Şenlendirici, davetlilere müzik dolu bir gece yaşattı.
Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Mersin Eski Valisi Akif Tığ, şair ve yazar Mehmet Coşkundeniz ile çok sayıda müzikseverin katıldığı festivalde, kum ile resmettiği görsellerle büyük beğeni toplayan Veysel Çelikdemir'in Mersin siluetlerinden oluşan 'Kumda Mersin' gösterisi büyük alkış aldı.
Türkiye'nin tek Türk Müziği Festivali'nin kendilerinin organize ettiği festival olduğunu ifade eden Burhanettin Kocamaz, "Amacımız, kentte yaşayan insanları bu gibi etkinliklerde bir araya getirerek, onları huzur, kardeşlik ve birlik duyguları ile Mersin ortak paydasında birleştirmek. Bunu sağlamak için en önemli etkenlerden birisi de şüphesiz ki müziktir. Birbirinden değerli sanatçılar Mersin'e gelip bu sahneyi şereflendirdi. Sanata ve sanatçıya verilen desteğin arttırarak devam ettireceğiz" diye konuştu.
Konuşmanın ardından devam eden programın sonunda, Kocamaz sanatçılara plaket takdim etti.

FOTOĞRAFLI