Narkotik ekipleri saat 07.00’de düzenlediği torbacı operasyonunda 60 adrese eşzamanlı baskın yaptı. Aralarında işadamı, dizi oyuncusu, manken ve menajer çocuklarının da olduğu 19 kişi gözaltında.

İSTANBUL’da Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, alınan bir ihbar üzerine 8 ay önce torbacı denilen sokak satıcılarına yönelik telefon ve fiziki takip çalışması başlattı. Yapılan takipte ünlü isimlerin torbacılardan uyuşturucu aldıkları belirlendi. Yapılan tespitlerin ardından dün sabah 07.00 sıralarında 60 adrese yapılan eşzamanlı baskınlarda, ünlü bir ayakkabı firmasının veliahtı S.H. ve daha önce uyuşturucudan gözaltına alınan eski manken Y.K.’nın de aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 7’sinin sokak satıcısı olduğu belirtildi. Şüpheliler Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan sağlık kontrollerinin ardından emniyete getirildi. Y.K., emniyete getirilirken kendisine yöneltilen soruları yanıtsız bırakıp yüzünü kapattı. Gözaltındaki bir sokak satıcısı ilk sorgusunda Y.K.’ya kokain sattığını iddia etti. Daha önce 2001 yılında gözaltına alınan Y.K., nezarethanede uyuşturucu krizine girmiş ve hastaneye kaldırılmıştı.
Aranan isimler de var
Dizi oyuncusu, manken ve dans yarışmacısı ile işadamı ve sanatçı menajerlerinin çocuklarının da gözaltında olduğu belirtildi. Listede adı bulunan eski manken A.H.Ö., ABD’de olması nedeniyle gözaltına alınamadı. Operasyonları sürdüren polis, bazı kişileri de arıyor.