Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Konrad Adenauer Stiftung’un ortaklaşa düzenlediği 2011 Yerel Gazetecilik Ödülleri 04 Mayıs 2012, Cuma günü Legacy Ottoman Hotel’de Saat 18.30’da başlayan törenle sahiplerini buldu.

1999 yılından bu yana sürdürülen ve yerel basında çalışan gazetecilere destek vermeyi amaçlayan yarışmada,

Fotoğraf dalında 1-15 Eylül 2011 tarihli İstanbul Aydın Ses Gazetesi’nde yayımlanan “Sömürülen Afrika” başlıklıhabere ait fotoğrafı ile Murat Aydın birinciliğe değer görüldü.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!


Aydınses Gazetesi İmtiyaz sahibi Murat Aydın'a fotoğraf dalı birinciliği ödülünü, TGC Eski Başkanı ve Milliyet Gazetesi Yazarı Gazeteci Yazar Naim Güreli takdim etti.

Murat Aydın ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada şunları söyledi:


"Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin bir üyesi olarak TGC'yi yerel medyaya desteklerinden ve böyle güzel organizasyonlara ev sahipliği yaptıklarından ötürü kutluyorum.

Aydınses Gazetesiyle 1998 yılından beri yerel medya içerisindeyim. Hem yerel hem ulusal basında çalışan bir gazeteci olarak gitttiğimiz yurt dışı gezilerinden habercilik adına elimiz boş dönmek istemiyoruz.

Bir yardım kuruluşuyla gittiğim Sudan gezisinden de oradaki mülteci kamplarında kalan çocukların fotoğraflarını çekemeden gelemezdim. Halen sömürülen Afrika'nın en somut örnekleri bu kamplarda kalan çocuklar. Yazı dizimizle oradaki açlığa ve sefalete dikkatleri çekmeye çalıştık.

Sömürülen Afrika yazı dizimizde kullandığım bu fotoğrafın jüri tarafından birinciliğe layık görülmesi beni çok gururlandırdı ve duygulandırdı.
TGC'ye ve haberimizi ödüle layık gören tüm jüri üyelerine tekrar teşekkür ediyor ve hepinize saygılar sunuyorum."

TGC Yerel Gazetecilik Ödülleri sahiplerini buldu

Murat Aydın konuşmasını bitirdikten sonra tüm ödül alan gazeteciler hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Bu güzel tören Legacy Ottoman Hotel'in muhteşem boğaz manzaralı restaurant'ında verilen yemekle son buldu.

Aydınses Gazetesi olarak Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Murat Aydın'ı kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

MURAT AYDIN KİMDİR?


Murat Aydın 1982 yılında gazeteciliğe başladı, Ulusal Basın Ajansı (UBA), Sabah, ATV, Bugün, Radikal, Akşam, HBB gibi yayın kuruluşlarında muhabir, haber müdürlüğü, yazıişleri müdürlüğü ve editör olarak görev yaptı. 1998 yılında aydınSes gazetesini yayınlamaya başlayan Murat Aydın halen Yurt Gazetesi'nin gece yazıişleri sorumlusu olarak görev yapmaktadır. Murat Aydın sarı basın kartı sahibi olup, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Basın Konseyi üyesidir. 

aSes Özel- fotoğraflar: Abdullah Tezer