Milliyet gazetesi yazarı Fikret Bila, 12 teröristin etkisiz hale getirilmesinin ardından TSK'YA SAHİP ÇIKTI!.. Bila, medyanın TSK'ya yaptığı eleştirileri, sert sözlerle eleştirdi!..

İşte Bila'nın o yazısı..

Demokrasilerde her kurum sorgulanıyor. Basının görevlerinden biri de halk adına bu sorgulamayı yapmaktır. Son dönemlerde en çok sorgulanan kurumların başında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) geliyor. PKK ise sorgudan muaf!

NİYE ŞEHİT VERMEDİN?

TSK, 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdiği açıklamasında, 13 taciz ve sınırdan sızma girişiminde bulunan PKK ile çatışmaya girildiği ve aralıksız süren çatışmalar sonucunda 5 teröristin, iki gün sonra bir başka çatışmada da 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini, her iki olayda da güvenlik güçlerinin zayiat vermediğini kaydetti.

Bu açıklama, TSK sitesinde yer alır almaz sorgu başladı:
- TSK niye zayiat vermedi? Bu kuşku çekici bir durum,
- TSK neden şehit vermedi, bunda bir iş var, yoksa PKK'ya pusu mu kurdular, diye suçlandı!

PKK'YA SORULMADI

Eleştiri sahibi yazarlar ve yorumcular köşelerinde ve televizyonlarda, TSK'yı sorguya çekerken, PKK'lı grupla ilgili hiçbir soruyu gündeme getirmediler.
Bu grubun taciz ateşinde bulunmasını, sınırı geçmeye çalışmasını da sorgulamadılar. Şu sorulmadı:
- 2 adet Kalaşnikof, 15 adet şarjör ve 450 adet mermisi,
- 2 adet Biksi makineli tüfek, 300 adet mermisi,
- 4 adet RPG-7 roketatar,
- 26 adet RPG-7 roketatar mermisi,
- 30 adet RPG-7 roketatar sevk fişeği,
- 1 adet Doçka uçaksavar silahı, 250 adet mermisi,
- 39 adet el bombası, ile ne yapacaktınız?

Bu silahlar ve mühimmatla sınırı neden geçmek istediniz? Askeri birliklere neden taciz atışı yaptınız?

ERDOĞAN DA NASİBİNİ ALDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da suçlamalardan nasibini aldı. Erdoğan, "Sınırdan ağır silahlarla geçmek isteyen gruplara karşı benim askerim mücadelesini vermeyecek mi?" diye sorunca, kıyamet koptu!
Başbakan Erdoğan'ı her koşulda desteklemiş olan yazarlar dahil eleştiri yağmuru başladı:
- Başbakan, milliyetçi söyleme kaydı. Ne oluyor? MHP'nin oylarına göz dikti ondan böyle konuşmaya başladı; olacak iş mi?

DEMEK Kİ ELLERİNİ KOLLARINI SALLAYA SALLAYA GEÇMELERİ GEREKİR

Demek ki Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı, askeri birliğe 13 kez taciz ateşi açan terörist grupların ağır silahlarla elini kolunu sallayarak geçmeleri gerekir, deyip TSK'ya, "niye bunları etkisiz hale getirdiniz" diye hesap sorması gerekiyormuş!

PKK BU KADAR SİLAHLA PİKNİK Mİ YAPIYORDU?

PKK grubu bu kadar silahla sınırda piknik mi yapıyordu acaba? Veya sınırı geçseydi bu kez Türkiye tarafında piknik mi yapacaktı?

TSK BASKIN YESEYDİ

Askeri birliğe taciz ateşinde bulunan ve ağır silahlarla sınırı geçmeye çalışan terörist gruba asker bir şey yapmasaydı, yapamasaydı...
Baskın yeseydi... Karakol veya daha büyük bir birlik PKK'lılar tarafından basılsaydı, onlarca asker şehit olsaydı ne derlerdi acaba?

HER İKİ HALDE DE TSK SUÇLU ÇIKACAKTI

Örneği yaşandığı gibi bu kez de şöyle diyeceklerdi:
- O kadar büyük bir grup, uçaksavar dahil ağır silahlarla sınırı geçiyor, en deneyimli en iyi eğitilmiş askeri birliği basıyor ve şu kadar garip er şehit oluyor. Sınırda bu grubun geldiği daha önce görüldüğü halde, neden önlem alınmadı? Bu askerler bile bile neden ölüme terk edildi? Bunun hesabını hangi general verecek?
Sanki şehitlere üzülüyorlarmış, haklarını arıyorlarmış gibi hesap soracaklardı!
TSK, her iki halde de suçlu çıkacaktı!

Dünyada medya desteği açısından PKK kadar şanslı bir başka terör örgütü var mıdır acaba?