Süleyman EKİN/ ANTALYA, () - ANTALYA'da yılbaşı gecesi saat 22.00'den sonra alkollü içecek sattığı gerekçesiyle 34 bin TL para cezası uygulanan ve bunu çarşaflı eylemle protesto eden Mustafa Ertem, Anadolu Partisi'nden 7'nci sıradan milletvekili adayı oldu.
Yılbaşı gecesi alkollü içecek satışı yasağının başladığı saatlerde bir kişiye satış yaptığı gerekçesiyle 34 bin TL tutarında ceza kesilen Mustafa Ertem, bu nedenle 13 yıllık esnaflığı bıraktığını, Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndaki kaydını da sildirdiğini söyledi. Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan'dan gelen davet üzerine milletvekili adayı olduğunu belirten Mustafa Ertem, “Bana büyük haksızlık yapıldı. Ben de esnafın sorunlarını çözmek için siyasete atıldım. 'Dünyayı Değiştirme Sorunları Çöz' sloganıyla yola çıktım. Yapmayı vaat ettiklerim sadece esnafı ilgilendirmiyor" dedi.
Yetki verilmesi halinde elektrik faturalarına yüzde 15 devlet desteği sağlanmasına çalışacağını aktaran Mustafa Ertem, şöyle konuştu:
“Turizm bölgesinde alkol satış saatlerinin 24.00-06.00 olması konusunda çalışma yapacağım. Bu uygulamadan dolayı 34 bin TL ceza alanların cezalarının kaldırılmasına çalışacağım. Alkollü içecek satacaklar için cami ve okullara 100 metre uzak olma şartı uygulanıyor. Bu mesafe şartında rüşvet ve ruhsat sorunu var. Bu sorunun çözümü için çaba göstereceğim."
Mustafa Ertem, 3 ay önce kendisine kesilen 34 bin TL'lik cezayı, kentin en işlek yerinde çarşaflara siyah sprey boyayla yaşadığını yazarak protesto etmişti.