Taner BAYAR/BOLU, () - ESKİ Adalet Bakanı Bekir Bozdağ; HDP'nin seçimi parti olarak girmesi için içerideki ve dışarıdaki çevrelerce ikna edildiğini belirterek, "Şu ana kadar HDP kadar seçime dönük propagandası yapılan ikinci bir parti yok. Herkes elbirliği ile HDP'yi parlatma, sevecen ve şirin gösterme yarışına girmiş durumda" dedi.
Servetini kurduğu vakfa başlayarak memleketi Bolu'ya eğitim ve sağlık alanında 135 eser kazandıran merhum işadamı İzzet Baysal anısına düzenlenen İzzet Baysal Şükran Günleri bugün başladı. İzzet Baysal'a Şükran Yürüyüşü'ne Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Ak Parti Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, İzzet Baysal'ın kızı Esin Avunduk, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Hayri Coşkun, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Anıt Park'tan başlayan yürüyüş İzzet Baysal Caddesi'nde bulunan İzzet Baysal heykelinin önünde son buldu. Yürüyüş sırasında Türk Hava Kurumu pilotu paramotor ile gösteri yaptı. İzzet Baysal anıtına çelenklerin konulmasının ardından kürsüye çıkan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı öğrencisi Şule Yıldırım, İzzet Baysal'ın adının büyüklüğünü onun adını verdiği okulda okumaya başladıktan sonra daha iyi anladığını ifade ederek, "Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencileri olarak biz diğerlerinden daha farklıyız. Çünkü bize sunulan yolun yanında bir de o yolu nasıl yürüyeceğimizi gösteren bir kılavuzun ismi verildi. Bu isim İzzet Baysal" dedi.
Ahmet Baysal üniversite öğrencisinin konuşmasının kendisini çok duygulandırdığını belirterek, "Gördüm ki hakikaten çok samimi, çok duygulu. Demek ki İzzet Baba'nın evlatları İzzet Baba'nın arkasından onun istediği yönde ilerlemeye devam ediyorlar. Bana bu inancı verdi. Rahmetli amcama da seslenmek istiyorum. Tüm varlığınla bir vakıf kurarak onu doğduğun ve feyzini aldığın şehrin halkına adayan tek insansın. Dünya da bunu yapan tek insansın. O varlığı adamakla kalmadın, yönetimini de o halka verdin" diye konuştu.
Bekir Bozdağ, İzzet Baysal'ın hayırseverliği ile örnek olduğunu söyleyerek, "İzzet Baysal bütün gençler için, yaşayan herkes için evvela kendi başına başarılı olmanın sırlarını ve özelliklerini kendi hayatında gösteren örnek bir isimdir. Başarılı olmak isteyenlerin mutlaka rehber edinmesi gereken bir isimdir. Hayırsever, yardımsever, iyilik sever biri olarak da sadece Bolululara değil, Türkiye'nin dörtbir yanındaki imkan ve güç sahibi olan insanlara da örnek olmuştur. Yozgat'ta İzzet Baysal'ın Bolu'ya yaptıklarını bütün Yozgat konuşur, Ankara'da Ankaralılar konuşur. Ve herkes der ki, bizde de keşke bir İzzet Baysal olsa, onun önderliği ve liderliği ile bizim ilimiz de özdeşleşmiş olsa" dedi.
SEÇİM PALAVRA YARIŞINA DÖNÜŞTÜ
Törenin ardından partisinin seçim bürosuna geçen Bekir Bozdağ, seçimleri değerlendirdi. Bozdağ seçimlerin palavra yarışına dönüştüğünü belirterek, "Bu seçimde seçim vaatleri desteksiz atılmıştır. Ayağı yere basmayan, olabilirliği olmayan pek çok şey sanki olabilirmiş gibi anlatılıyor. Esasında seçimdeki vaat yarışı seçimdeki palavra yarışına dönüşmüştür. Kim daha çok vaat verecek yarışına girerken, genel başkanlar kim daha fazla palavra sıkacak bunun yarışına girmiş gibiler. Ben bundan bir vatandaş ve siyasetçi olarak son derece rahatsızım. Çünkü böylesi ayağı yere basmayan, gerçekçi olmayan, toplumun gerçekleri ve ekonominin gerekleri ile bağdaşmayan vaatlerin yapılmasını Türk milletine karşı bir saygısızlık olarak görüyorum. Sayın Kılıçdaroğlu hesap uzmanıyım diyor ama vatandaşımız 'hesap uzmanlığı öyle olmaz böyle olur' diyecektir. Hesap uzmanlığının nasıl yapıldığını bence sandıkta gösterecektir" dedi.
Bozdağ seçim vaatlerinin hepsinin palavradan ibaret olduğunu ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Ben şimdi buradan Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum; 'Ben asgari ücreti şuraya çıkaracağım' diyor. Asgari ücretin alt limitini hükümet belirliyor, üst limitini belirlemedi. Şu anda İzmir ve Eskişehir belediyeleri sende. Çankaya Belediyesi, Şişli, Beşiktaş ve Kadıköy Belediyeleri sende. Buradaki asgari ücreti belediye başkanların istediği rakama versin. O zaman bu millet sana inansın. Niye iktidar olmayı bekliyorsun? Zaten asgari ücreti hükümet vermeyecek ki, işveren verecek. İşveren de üst sınırdan ne kadar istiyorsa verebilir. Ağanın eli tutulmaz. Şimdi 'Taşerona kadro vereceğim' diyor. Buyur belediyelerde ki taşeron işçilik uygulamasına son ver. Elini tutan mı var? Bunların tamamı bir palavradan ibarettir. Söylediklerinin olmayacağını bunlar da bizim kadar iyi biliyorlar. Peki niye söylüyorlar derseniz, iktidar olamayacaklarının itirafıdır bu, vaat yarışı da onun için. Eğer iktidar olacaklarına dair yüzde bir umutları olsa emin olun bu söyledikleri vaatlerin diğer bir ifade ile attıkları palavranın yüzde birini bile söylemezler. Çünkü iktidar olacak vatandaş bundan hesap soracak. 'Hadi yap' diyecek yapamayacak. Şimdi niye söylüyorlar? Çünkü ben iktidar olamam. Halk bana sorduğunda da cevabım hazır, 'Bana iktidar verdin mi ki bunu bana soruyorsun' diyecek"
HERKES HDP'Yİ PARLATMA YARIŞINA GİRMİŞ
HDP'yi parti olarak seçime girmeye içerideki ve dışarıdaki çevrelerin ikna ettiğini söyleyen Bozdağ, "Çok net söylüyorum HDP parti olarak seçime girmeye dışarıdaki ve içerideki bazı çevreler tarafından ikna edilmiştir. Hesap şu; Ak Parti'yi 330'un altına çekmek. Eğer başarabilirlerse iktidardan etmek. Böyle olursa kaymaklı kadayıf bir netice olmuş olur. Eğer barajın altında kalırsa da seçimden sonra bu kadar oy almış bir parti Meclis'te nasıl temsil edilemez diyerek Türkiye'nin meydanlarını ve sokaklarını karıştırmak, krize, kaosa ve terörizme boğma hedefini güden kirli hesabın sahipleri var. Şu ana kadar HDP kadar seçime dönük propagandası yapılan ikinci bir parti yok. Propaganda yapan demiyorum dikkat edin propagandası yapılan ikinci bir parti yok. Herkes elbirliği ile HDP'yi parlatma, sevecen ve şirin gösterme yarışına girmiş durumda" dedi.
DEV DONDURMAYI KESTİ
Bekir Bozdağ daha sonra cadde de bulunan bir dondurmacıya giderek, 150 kiloluk dondurmanın başına geçip motorlu testere ile dondurmayı kesti. Bu sırada Bozdağ'ın üzerine sıçrayan dondurmaları korumaları ıslak mendille temizledi. Bozdağ kestiği dondurmanın tadına baktı.

FOTOĞRAFLI