ULUSAL Böbrek Vakfı ve Hipertansiyon Derneği Kurucu Başkanı Prof. Dr. Yahya Sağlıker, ABD ve Avrupa ülkelerinde siyasetçilerin seçim öncesi vücut kas yoğunluğu, kolesterol ve tansiyon değerlerini açıkladıklarını, seçmenin de bunu önemsediğini; böyle bir yaklaşımın Türkiye'de de olabileceğini söyledi.
16-17 Mayıs'ta kutlanacak Dünya Hipertansiyon Günü öncesi Türk siyasetçilerine çağrı yapan Prof.Dr. Yahya Sağlıker, milletvekili adaylarının 7 Haziran'da yapılacak genel seçim öncesi sağlık değerlerini açıklaması gerektiğini belirtti. Prof.Dr. Sağlıker, "Seçim öncesi milletvekili adaylarını, özellikle tansiyon değerlerini ölçtürmeye davet ediyoruz. Biz Hipokrat yemini ile açıklayamayız ama kendileri isterse açıklayabilirler. Bu uygulama ABD Başkanlık seçimleri öncesi yapılıyor. TİME Dergisi de bunu kapak sayfası yapıp duyurmuştu" dedi.
ÖLÜM RİSKİ VAR
Dünya ve Türkiye'de yüksek tansiyona bağlı bir çok siyasetçinin görevdeyken yaşamını yitirdiğini belirten Prof.Dr. Sağlıker şöyle konuştu:
"Son dönemde siyasetçiler, görevdeyken hatta mikrofon başında, kameraların önünde tansiyona bağlı hastalıklar nedeniyle yaşamını yitirdi. Bazıları ise büyük sıkıntılar yaşadı. Bu nedenle seçim öncesi milletvekili adaylarını, özellikle tansiyon değerlerini ölçtürüp açıklamaya davet ediyoruz. Milletvekili adayları ve parti liderlerinin, yaş, boy, vücut kas yoğunluğu, kolesterol ve tansiyon değerlerini açıklamaları seçmenlerini de rahatlatacaktır. Adana'da parti gözetmeksizin tüm milletvekili adaylarımızı, bölgeye gelecek liderleri 16 Mayıs saat 14.00'te Atatürk Parkı'nda yapacağımız etkinliğimize davet ediyoruz. İsterlerse burada bu ölçümleri yapabiliriz. Böylece bu hastalık konusunda bir farkındalık da yaratılmış olur. Kendileri de, sağlık değerlerini isterlerse açıklayabilir."

FOTOĞRAFLI