Erzurum'un Oltu İlçesinde yaşayan Hacer- Salih Macit çiftinin kız bebekleri Esmanur, ağzında dişleriyle yılbaşı gecesi dünyaya geldi.
Oltu ilçesinde yaşayan Hacer- Salih Macit çiftinin yeni yılda dünyaya gelen Esmanur adı verilen bebeğin ağzında dişlerinin olması şaşkınlık yarattı. Ebelerin, 'normal' dediği Macit ailesi, kızlarını Oltu Devlet Hastanesi'ndeki diş hekimine götürdü. Ağzında 2 dişi olan Esmanur Macit'i muayene eden hekim, Erzurum'daki Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ne sevk etti. Ağız Diş ve Çene Radyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Berhan Yılmaz tarafından muayene edilen bebeğin öndeki salnanan bir dişi çekildi. Bebeğin çekilen dişini annesi Hacer Macit'e veren Prof. Dr. Yılmaz, bu tür doğumların ender de olsa görülebildiğini ve endişe edici bir durum olmadığını belirtti. Prof. Dr. Ahmet Berhan Yılmaz, şunları söyledi:
"Bebeklerin dişli olarak dünyaya gelmesinin iki nedeni var. Bunlardan biri dişleri oluşturan bir madde var. O yüzeye yakın olunca diş kendini dışarı atıyor. İkincisi ise kalıtımsal olabiliyor. Bu dişlerin kökü olmadığı için anne emzirirken bebeğin ağzına düşebilir. Bebeğin dişini yutma ihtimaline karşılık çekiyoruz. Esmanur'un ön dişini aldık. Diğerinin ise gelişmesini bekleyecek ve birkaç hafta sonra çekeceğiz."
Kızının dişleriyle dünyaya geldiğini gördüğünde hem korkup hem de şaşırdığını ifade eden iki çocuk babası 36 yaşındaki Salih Macit, "Ebeler, 'normal' deyince yüreğimize biraz olsun su serptiler. İlk çocuğumuzda böyle bir şey olmamış ve hiç duymamıştık. Endişe ettik. İlçedeki diş hekimine götürdük. Erzurum'a sevk ettiler. Prof. Dr. Yılmaz'ın konuşması bizi iyice rahatlattı. Artık korkumuz kalmadı" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI