Ufuk AKTUĞ / İSKENDERUN(Hatay), () - HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde West sendromu (zihinsel bozukluk) hastası 3 yaşındaki Gülennur Altınok'un annesi Derya Eren, çocuğunun tedavisi için yetkililerden yardım istedi.
Bir süre önce eşinden boşanan Derya Eren, oğlu 10 yaşındaki Abdulkadir ve kızı Gülennur ile eşyası olmayan iki odalı evde yaşam mücadelesi veriyor. Eren, Gülennur'u 3 aylıkken geçirdiği nöbetler nedeniyle hastaneye götürdüğünü ve burada epilepsi, otizim ile West sendromu teşhisi konulduğunu söyledi.
'KIZIMA RAPOR ALAMADIM'
Kızını tedavi ettirmek için birçok hastaneye gittiğini ancak tedavisinin olmadığını kaydeden Derya Eren, şunları anlattı:
"İskenderun Devlet Hastanesi'ne rapor için başvuruda bulundum. Çocuğumun gelişme çağında olduğunu söylediler ve  bu nedenle 'ağır engelli' raporu vermediler. Rapora itiraz etmem için 6 ay geçmesi gerektiğini söylediler. Süre doldu gittim itiraz ettim bu sefer heyete girmek için git 'Aralıkta gel' diyerek oyalıyorlar. 'Benim çocuğum hasta neden bana böyle git diye davranıyorsunuz?' dediğimde de 'Sakinleş gel' diye yanıt verdiler. Ne yapacağımı şaşırdım."
Kızının ağır ilaç kullandığını ve mama ile beslendiğini belirten anne Derya Eren, şöyle devam etti:
"Eşimden ayrı olduğum için bir gelirim yok. Kirada oturuyorum, onu bile ödeyemiyorum. Gülennur hasta olduğu için bir yere de bırakamıyorum. Bıraksam çalışmaya temizliğe gideceğim onu da yapamadım. Kızım tedavisi sırasında mama ve diğer sağlık giderleri için borçlanıyorum. Yetkililerden kızımın tedavi sürecinde bize destek olmasını istiyorum. Bazen bir bakıyorsunuz nöbeti geliyor hastaneye yetiştirmek zorunda kalıyorum. Bu imkanlarla ne yapacağımı şaşırdım. Bana söylediler 'Böyle bir rahatsızlığı olan çok yaşamaz.' Ama ben anneyim."

FOTOGRAFLI