Ramazan ÇELİK/HATAY, () - BU yıl 6'ncısı gerçekleştirilen  Uluslararası Aba Güreşi Dünya Şampiyonası, 26 farklı ülkeden 241 sporcunun katılımıyla Hatay'da yapıldı. Şampiyonanın başpehlivanı Moğolistan'dan Bat Orshıkh oldu.
Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Dünya Aba Güreşi Geleneksel Sporlar Federasyonu işbirliğinde dün gerçekleştirilen dünya şampiyonasının açılış töreni Hatay Valisi Ercan Topaca, CHP Hatay Milletvekilleri Serkan Topal ve Hilmi Yarayıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Lütfü Savaş ile çok sayıda güreşseverin katılımıyla Antakya Atatürk Stadı'nda düzenlendi. Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının gösterisiyle başlayan açılışta, daha sonra turnuvaya katılan ülkelerin sporcuları tribünleri selamladı.
ALTIN KEMER MOĞOLİSTAN'A GİTTİ
Daha sonra güreş müsabakalarına geçildi. Birbirinden farklı ve renkli görüntülere sahne olan müsabakalarda güreşçiler kendi sıkletlerinde dünya şampiyonu olabilmek için kıyasıya mücadele etti. Güreşlerin sonunda 60 kiloda Türkiye'den Gökhan Şerbetçioğlu, 70 kiloda Özbekistan'dan Rfat Rahmatulahev, 80 kiloda Türkiye'den Mevlüt Çolak, 90 kiloda Türkiye'den Javakhır Kehusanov dünya şampiyonu oldu. Şampiyonanın ağır sıkleti olan ve aynı zamanda başpehlivanlık mücadelesi olan 100 kiloda ise Moğolistan'dan Bat Orshıkh dünya şampiyonu oldu. Orshıkh, bu başarısıyla hem altın kemerin sahibi, hem de şampiyonanın başpehlivanı oldu. Müsabakaların sonunda düzenlenen törenle güreşçilerin madalya ve ödülleri verildi.
ATA SPORU
Şampiyona hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Lütfi Savaş, Aba Güreşi'nin ata sporumuz olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Ata sporumuza sahip çıkmak için belediyemiz bünyesinde önce Türkiye şampiyonası, ardından da dünya şampiyonası yapmaya karar verdik. İlk şampiyonamıza 4 ülke katılmıştı, bu yıl 26 ülke katıldı. 26 ülkenin bizim ata sporumuzu yapması bizim için onur verici. Hemen yanı başımızda Suriye'de, Irak'ta yangın var. Ülkemizin belli noktalarında da bizi üzecek olaylar oluyor, bu şartlar altında bu şampiyonayı burada yapmamız moral motivasyonumuzu düzeltmek açısından çok önemli."

FOTOĞRAFLI