DEPLASMANDA Tire 1922'yi 1-0 mağlup ederek Spor Toto 3'üncü Lig 1'inci Grup şampiyonu olarak 2'nci Lig'e yükselen Büyükşehir Belediye Erzurumspor, dönüşünde binlerce taraftarları tarafından coşkuyla karşılandı.
Evindeki maçlarını 10-15 bin seyirci önünde oynayan Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Tire deplasmanında 10 kişi kalmasına rağmen maçtan Erhan Çelenk'in golüyle 1-0 galip ayrıldı. Şimdiye kadar oynadığı 34 maçtan 20 galibiyet, 8 beraberlikte ayrılan mavi beyazlılar, bu süreçte rakip filelere 60 gol attı, 30 gol da kalesinde gördü ve 68 puana ulaşarak şampiyonluğunu ilan etti.
İzmir'den Bora Jet'e ait özel uçakla saat 22.30'da dönen kafileyi, Erzurum Havalimanı'nda binlerce taraftarı karşıladı. Teknik direktör Ahmet Yıldırım, kaptan Mehmet Albayrak ve futbolcular, omuzlara alındı. Futbolcular, Mehter Takımı'nın marşlar ve taraftarının sevgi gösterileriyle otobüslerine bindiler. Yüzlerce otomobilden oluşan konvoy, 1 saatte tesislere gidebildi. Atlı ciritçilerin eşliğinde tesislere giren futbolcular, davul-zurna eşliğinde oynadılar. Kutlamalar, havai fişek gösterileri ve kurban kesimiyle gece yarısı sona erdi.
Kulübün onursal başkanı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, takımı üst liglere taşımayı hedeflediklerini söylerken Kulüp Başkanı Ali Demirhan, "Erzurumspor şampiyon olacak, diye yola çıktıkları ve amacımıza ulaştık. Yolculuğumuz Süper Lig'e kadar hız kesmeden devam edecek" dedi. ve taraftarların karşılıklı slogan atmaları, havai fişek gösterileri ve kurban kesimi ile gece yarısında son buldu.     FOTOĞRAF