Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Gaziosmanpaşa Şubesi ile ortak çalışması olan yaşam Boyu Spor Projesi kapsamında 2010-2011 Eğitim ve öğretim yılında 19 Branş ve 90 Kategoride yapılan sportif müsabakaların kazananları belli oldu.

Mevlana Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda gerçekleşen ödül törenine Gaziosmanpaşa Kaymakamı Seddar Yavuz, Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Servet Bardakçı ve protokole dahil kişiler katıldı.

Saygı duruşunun yaplması ve İstiklal Marşı' nın okunmasının ardından Mehteran Takımının marşlarıyla ödül töreni başladı.

Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Servet Bardakçı, bedensel ve ruhsal yönden sağlıklı nesiller yetiştirmek, öğrencileri kötü alışkanlıklardan uzak tutup okullarda suç oranını azaltma hedefleri doğrultusunda 2010-2011 eğitim-öğretim yılında, ilçedeki okullarda spor müsabakaları düzenlendi, dedi.

Sporun önemini vurgulayarak bu projenin amacının sporu Atatürk' ün çizdiği çerçevede devam ettirmek olduğunu açıkladı.

Türk Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali Yaşam Boyu Spor Projesi ile ayrıca Türk Kızılayı' na gönüllü gençler yetiştirmek, Kızılaycılık ruhunu aşılamak ve gelecekte Kızılay'a faydalı nesiller bırakmayı hedeflediklerini belirtti. Sporla ilgili anılarını anlatan Küçükali, sporu çok sevdiğini ancak imkanlar dahilinde spor yapamadığını söyledi ve hayatından örnekler verdi.

Kaymakam, projenin öğrencilerin spora katılımlarını sağlayarak sporun faydalarını tabana yaymak, öğrencilere rekabet içinde paylaşmayı öğretmek gerektiğinin bu projenin amaçları arasında olduğunu belirtti ve Türk Kızılayı'yla birlikte bu projeyi gerçekleştirdiği için çok memnun olduğunu belirterek teşekkürlerini sundu.

Programın sonunda 2010-2011 Eğitim - öğretim yılında öğrencilerin sporda gösterdikleri performans sonucu dereceye giren öğrencilere ve takımlarına madalya ve kupaları verildi.