Eyuphaberi.com internet haber gazetesi olarak kendisinden  randevu alıp  ziyaret ettiğimiz Tellioğlu Copy Center şirket yetkilisi Songül Bağıran ile Tellioğlu Copy Center şirketinin faaliyetleri hakkında  bilgi alıp Röportaj yapmak istedik.

Görevinde zerre kadar yorulmamış, anladığım kadarıyla görevini severek zevkle yapıyor. Tellioğlu Copy Center şirketde  hizmet etmek istediği samimiyetinden belli.

Söyleşimize konu olan sorunların bir an önce çözüme kavuşmasını diliyor, Bize zaman ayırdığı ve  Tellioğlu copy Center şirketinini bize anlattığı için kendisine teşekkür ediyoruz.


Tellioğlu Copy center İstanbul Eyüp Göktürkte hizmer veriyor


Kuruluş hikayenizle birlikte yıllık üretim kapasiteniz, markalarınız ve istihdamınız hakkında bilgi verir misiniz?

Göktürk, yani yaşamakta olduğumuz bu bölgede 2009 yılı Eylül ayında, bölgenin baskı merkezi eksikliğini ve aynı zamanda ihtiyacını hissettiğimiz üzere şirketimizi açtık. 
Mühendislik firması olarak çıktığımız 25 yıllık süreçte inşaat , harita kadastro ve son olarak da baskı hizmeti veriyoruz.

GFK-CANON - KONICA - OCE - XEROX - EPSON
 iş ortaklığımız olan markalardır.
Yıllık ortalama 2.500- 3.000 m2 arası iç mekan , aylık 110.000 - 120.000 arası siyah beyaz kopya ve aylık 30.000-45.000 arası ise renkli baskı çıkışımız olmaktadır.

Yalnız bölgemizde değil İstanbul içi , yurt içi ve zaman zaman da yurt dışına olan ticaretimiz belirttiğimiz bu rakamlarda etkili olmaktadır. Tellioğlu Copy Center , baskı hizmeti kapasitesinde yüzde 70 pay ile Göktürk'ün baskı ihtiyacını karşılamaktadır. Digital baskı merkezimizde 9 kişilik çalışma ekibimiz bulunmakta olup ve aynı zamanda her biri kendi alanında eğitimli personellere sahibiz.

Geniş bir baskı hacmine sahipsiniz. Bünyenizde kaç adet ve hangi segmentlerde makine bulunduruyorsunuz ?
İş yerimizde şuanda 2 adet iç mekan poster ,1 adet profesyonel 33x48 renkli baskı , 1 adet profesyonel 33x48 siyah beyaz baskı , 1 adet eco solvent dış mekan , 1 adet A0 ozalit , 1 adet uv , 1 adet direkt t-shirt baskı ve bunların yanı sıra selefon,pvc,cilt,kaşe ve fotokopi makinelerimiz mevcuttur.

Renkli ve geniş format işleri seviyoruz buna bağlı olarak genel yatırımlarımız hep bu yönde oluyor.

Makine tercih kriterleriniz nelerdir? GFK firmasından yapmış olduğunuz UV 60*90 ve texjet makine yatırımının size sağladığı katma değerlerden bahseder misiniz? Diğer yatırımlarınızdan da bahsedebirsiniz, nedenleri ile birlikte ,


Yeniliği ve zamanı yakalamayı ve yine buna bağlı olarak gelişen teknolojik yatırımları seviyoruz. Yeni teknoloji hem zaman anlamında bize hız kazandırıyor, hem baskı maliyetini düşürüyor hem de daha çok kitleye ulaşmamızı sağlıyor. Çünkü farklı baskı türleri her zaman merak uyandırdığı için üretim kapasitemizin artmasını sağlıyor.

GFK firmasından uv baskı teknolojisi ve direkt t-shirt baskı makineleri alarak bünyemizde yeni makine yatırımları yaptık.Uv ile düz olmak kaydıyla her yüzeyde baskı yapabilme imkanı bulduk. Artık taş , cam , seramik , metal hatta ahşap yüzeylere dahi direkt baskı yapabiliyoruz.

Promosyon ürün işini bu makine ile yapmaya başladık. Daha önceden bize talep edilen çakmak , ajanda , cep telefonu kılıfı , kalem , magnet ve bir çok materyale artık Uv ile baskı yapabileceğiz.

GFK firmasından almış olduğumuz diğer bir makine olan direkt t-shirt baskı ise direkt baskı olduğu için ürünlerin üstünden baskının çıkma ihtimali ve netliği kaybetme gibi yaşanması olası problemlerimizi ortadan kaldırmış olduk.

Müşterilerimizin bize olan güveni direkt t-shirt baskı ile daha da kuvvetlendi diyebiliriz. 

2016 yılında ekonomik ve siyasal konjoktürde yaşanan dalgalanmaları aşmak adına nasıl bir yol izlediniz?

Digital baskı sektöründe işler yaz aylarında bir azalma oluyor.Sezon ise bilindiği üzere tüm digital baskı işi yapan yerlerde yoğun ve hareketli geçer . Genel olarak iş hayatımızda siyasi, ekonomik ve kültürel her türlü duruma karşı tedbirli olup,dikkat ediyoruz.

Ekonominin durgun olduğu , piyasada ki para hareketinin azaldığı durumlarda iş akışımızı ve kendi ekonomimizi dengeli tutmaya gayret ediyoruz. Ürün alımı ve makine yatırımlarımızda ihtiyaç halinde alıma gidiyoruz. Her şirketin olduğu gibi bizimde ödeme ve para politikamız bulunmaktadır. 

Piyasaya bağlı olarak kazanıyoruz.Bu yüzden özellikle yaz aylarında gereksiz ürün tedarikinden kaçarak, bizimle çalışan firmalara da ödeme mahcubiyeti yasamıyoruz.
Genel olarak kuruluşumuzdan bugüne alım yaptığımız firmalar aynı ve bu yüzden yaşanan siyası ve ekonomik sıkıntılarda sırt sırta verip daha hareketli dönemleri bekliyoru
z.

Uzun vadede hedef ve projelerinizden bahseder misiniz? 2017 yılında yeni makine yatırımlarınız olacak mı?

Birçok şirketin vizyon veya misyon bildirisi vardır ama bunlar genellikle muhtemel bir geleceğin soyut ifadeleridir.Biz Tellioğlu Copy Center olarak şirketimizle çalışan herkesin kazanmasını sağlayacak açık bir yol çizmek istiyoruz. 

Hedefimiz müşterilerimizle birlikte kazanmak ve uzun yıllar bu işle meşgul olmak.Sektördeki ve bilhassa bölgemizdeki en yüksek müşteri memnuniyetini yakalayan şirket gibi spesifik bir hedefimiz var. İşimizi seviyoruz ve yaptığımız işe saygı duyuyoruz. 

2017 yılında hedeflerimiz , gelişen teknoloji ve ihtiyaçlar doğrultusunda yeni yatırımlara her zaman açığız. 

Bölgesel olarak tedarikçi firmalarınızdan ve müşterilerinizden daha iyi olmak adına beklentileriniz var mı? Ayrıca daha iyi hizmet verebilmek adına yaşanılan sıkıntılarınız nelerdir?Bu konuda ne söylemek istersiniz?

Elbette olduğumuz bölgenin her türlü baskı işini karşılamak isteriz. Bizim iş anlayışımız, her zaman belirttiğimiz gibi '' müşteriye gülümsemek değil, onu gülümsetebilmektir.''

İyi hizmet; personel, iş veren , makine kalitesi, kağıt kalitesi, mürekkep , toner ve hatta işin yapıldığı mekan dahil olmak üzere hepsinden oluşan büyük bir zincir halkadır. Bütün bunlardan her hangi birinin diğer parçalardan kopması halinde hizmet kalitesi düşer.Biz Tellioğlu Copy Center ailesi olarak bu dengeyi sağlamakla meşgulüz.İnanıyoruz ki bizim bu çabalarımız boşa çıkmayacak ve bu denge bozulmadan hizmet vermeye devam edeceğiz.

Eklemek istedikleriniz?
Sektöre yön veren derginizde bize yer ve değer verdiğiniz için teşekkür ederiz.
Yine aynı zamanda sektörün önde gelen markalarını, isim yapmış firmalarının ve işletmecilerinin tanıtımında hatta örnek alınmasında büyük katkısı olan derginizin baskı hayatında başarılar dileriz.