Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 2 Açlık Oyunları serisinin ilk filminde bir yarışma serüveniyle başladı, zaten izleyen çoğu kişinin bildiği üzere film kitaptan alınma. 23 Mart 2012’de yayına giren ilk film farklı bazı ırkların medya aracılığıyla küçük çocukların birbiriyle savaşmasını ele almaktadır. Bu savaşın kazananı öldüren, kaybedeni ölendi. Film birçok izleyiciyi memnun etmişti. Ki içerisinde bolca gerilim ve aksiyon bulunduran film, drama kısmı olarak da başarılı bir iş çıkarttılar.

Çabuk duygulanan biriyseniz bazı bölümlerde gözlerinizin yaşarması muhtemel. Hal böyle olunca izleyici kitlesi devamını bekledi ve ekip bu isteğe yanıtsız kalmadı ve serinin ilk devam filmi olan Açlık Oyunları: Ateşi Yakalamak adıyla 22 Kasım 2013’te vizyona çıktı. 2. Filmde de savaşarak öldürme konusundan sapmadılar, ilk filmindeki aşk konusu 2.filme ışık tuttu ve bunun üzerinden ele alındı. Başrollerde bulunan Katniss ve Peeta ilk oyun sayesinde aşklarını kazanmışlardı. Devam filminde ise Katniss ve Peeta’yı öldürtme amaçlı oyun düzenleniyor. 2. Film ilk filmden daha fazla hasılat yaptığının bilgisini sizlerle paylaşmamız gerek.


Tam bir sene sonra 2. Devam filmi geldi, Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 1. Kullandıkları film adıyla zaten bu filminde devamının geleceğinin sinyallerini daha vizyona çıkarmadan verdiler. Kitabı okuyanlar için söylemek gerekirse serinin 3.filmi kitabın 195. Sayfasına kadar olan kısmı anlatmakta. Filmin başrolü Katniss, evi 12. Mıntıka’nın tamamen yıkıldığını öğrenir ve geri dönmeye karar verir. Galipler Köyü haricindeki bütün her yer harabe altındadır. Hayatta kalanlar ise 12. Mıntıka’dan 13.Mıntıka’ya kaçmıştır.

Film bu seriyle beraber biraz daha modernleşmeye başlamış ve artık modern silahlar kullanılmaya başlanmıştır, nükleer silah gibi. Katniss bu bölümde isyancıların önderi haline gelir fakat Peeta’nın hayatının tehlikede olmasında dolayı bu sorumluluğu kabullenememektedir. Ve filmin son devam filmi olacak olan Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 2 Türkçe dublaj izle Film kullandığı poster fotoğrafından da anlaşılacağa üzere biraz daha modern bir görüntü sunmayı hedeflemekte. Kitabın 2. yarısı anlatılmakta. Film yine Katniss ve Peeta üzerine kurulmuş genel anlamda, Despot Yönetim Capitol ve savaş yorgunu Panem arasında geçen savaşı ele almıştır. Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 2 Film izle son devam filmi olması bekleniyor. Yönetmen koltuğunu ilk filmden beri değiştirmeyen ekip başarıyı sanırım buna borçlular. Zira yönetmeleri “Ben Efsaneyim” filminin yönetmeni Fransic Lawrence. İlk filmde çocuk istismarı iddiası ile karşılaşmıştı fakat sonraları film hayranları oldukça fazla olunca bu tepkilerin yersiz olduğu gün yüzüne çıktı.

Film karakterlerinden ve ayrıca başrolü oynayan isim Jennifer Lawrence bu film ile ününe ün katmıştır. Mükemmel oyunculuğunu serinin bütün filmlerinde göstermiş olup, toplamda Oscar, Altın Küre ve SAG olmak üzere 48 ödül ve 51 adaylık ile Hollywood’un en çok aranılan isimleri listesinde başlardadır. Ayrıca 2014 yılında FHM’nin hazırladığı ‘Dünyanın En Seksi 100 Kadını’ listesinde Jennifer Lawrence birinci seçilmiştir. Belirtmek gerekir ki filmin başrol oyuncusu Jennifer Lawrence ile Francis Lawrence arasında hiçbir bağ bulunmamaktadır. Tek ortak yönleri tesadüfen soy isimlerinin aynı olmasıdır. Fakat zaman zaman magazinde beraber olduklarına dair iddialar çıkmaktadır. Merakla beklenen serinin son filmi olan, Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 2 | 20 Kasım 2015’te vizyonda boy göstericek.