Gaziosmanpaşa Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Fedai Karakol, Bir Giresun derneğinden usulsüz üye olarak yönetime seçilen Gaziosmanpaşa Belediyesi AK Partili Meclis Üyesi Aziz Demirtaş'ın Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan istifasını istedi. aydınSesgazetesine açıklama yapan Fedai Karakol sunları söyledi:

Bilindiği üzere İlçemizde Aralık ayı içerisinde Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti seçimi yapılmıştır. Yapılan seçimler sonucu üyeliğe Akparti Meclis üyesi Aziz Demirtaş seçilmiştir.

Fakat seçilen meclis üyesinin Malatya’lı olup seçimlere katılabilmek için kendisini Giresun, Eynesil, Köseli Mahallesi derneğinden yönetime girebilmek adına usulsüz bir şekilde üye yaptığı tespit edilmiştir. Meclis üyesi seçimlere Akparti İlçe Başkanlığının önerisi ve desteği ile katılmış ve seçilmiştir.

Bilindiği gibi Akparti İlçe başkanı Şahin Pirdal’ın Giresun’lu olması nedeniyle usulsüz olan dernek üyeliğinin yapılmasında bir koordinasyon olduğu Diğer adı Fk. Fuk. Fon. Olan Sosyal Yardımlaşma Vakfı mütevelli heyeti seçimleri için uygun olmayan birinin seçilmesi için dolambaçlı yollara girmeye gerek yoktur.

Amaç kendi seçmenine yardım ise bu yardımlar direk olarak ilçe binasından yapılabilir. Zira iktidar kendi partileri olduğundan istediği kişiye yardım edebilirler. Bu arada olaylardan tedirgin olan İlçe Başkanı Şahin Pirdal etrafındakilere siyasi baskı yaparak olayı kapatmaya çalışmaktadır. Bu işler Adalet ve Kalkınma Partisinin adaletine uygun olmayan işlerdir.

Bu nedenle adı geçen meclis üyesi vakıf mütevelli üyeliğinden derhal istifa etmeli ve burada tekrar seçim olmalıdır. Bu konuda ilçe Kaymakamımız sorumluluk düşmektedir. Gerekli işlemlerin yapılmadığı takdirde, konuyu yasal mercilere intikal ettireceğimizin bilinmesini isteriz.