Başbakan Ahmet Davutoğlu sabah namazını Eyüp Sultan Camii’nde kıldı. Namaz sonrası Eyüp Sultan Hazretleri’nin türbesini de ziyaret eden Başbakan’a İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın eşlik etti.

Yoğun seçim çalışmalarını sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğlu İstanbul’daydı. Sabah namazını Eyüp Sultan Camii’nde kılan Başbakan Davutoğlu daha sonra geçtiğimiz aylarda restorasyonu tamamlanarak ziyarete açılan Eyyub El Ensari Hazretleri’nin türbesini ziyaret etti.

Başbakan Davutoğlu’na İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın yanı sıra diğer ilçe belediye başkanları ve milletvekilleri eşlik etti.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın Başbakan Davutoğlu’na Eyüp’te yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken, yakında hayata geçirilecek olan yaygın eğitimde farklı bir felsefe ile hizmet verecek Simurg projesi ile 16 Ekim’de açılışı yapılacak olan Kültür Sanat sezonu ile ilgili detayları aktardı.

Başbakan cami çıkışında ise basın mensuplarıyla bir süre sohbet ederek simit ikram etti. Beraberindekilerle birlikte Eyüp’te bir tatlıcıya geçen Başbakan Davutoğlu burada kahvaltı yaptı. Kahvaltı sonrasında ise Başbakan Sütlüce’deki AK Parti İl Başkanlığı’na geçti.