İSTANBUL Sultangazi'de çıkan olaylar sırasında polise silah doğrultup ateş açan Halk Cephesi üyesi 2 gösterici vuruldu.

İmralı’daki hükümlü bölücübaşı Abdullah Öcalan’ın yurda getiriliş yıldönümü 15 Şubat ile Cizre'deki operasyonları bahane eden PKK, BÖG, Halk Cephesi ile DHKP-C’nin önceki gün başlattığı “ortak eylemler” dün doruğa çıktı. Dün, öğlen saatlerinden itibaren çıkan olaylar, saat 18.30′da silahlı çatışmaya dönüştü. Saldırıların Sultangazi, Gazi Mahallesi’ndeki odak noktası Cemevi’ne yakın 1414 Sokak oldu.

Çatışma sırasında polise silah doğrultup ateş açan militanlardan Bektaş Eren Er ve adı alınamayan bir başka gösterici yaralandı. Karnından yaralanan militan Bektaş Eren Er ve adı alınamayan bir başka gösterici Gaziosmanpaşa’daki Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

SIVI BOMBA ELE GEÇİRİLDİ

Yaralı Bektaş Eren Er’in üzerinden dolu şarjör çıktı. Polis eylemin meydana geldiği 1414 Sokak’ta kuru sıkı silah ele geçirdi. TEM ekipleri operasyon başlattı. Örgüt yandaşı sosyal medya hesapları, halka Okmeydanı’nda toplanma ve silahla sokağa çıkma çağrısı yaptı. Bu arada, eylemlere müdahale eden İEM’e bağlı TEM, Güvenlik, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekipleri, olaylarda kullanılmak üzere hazırlanan 124 adet molotof olarak bilinen ‘sıvı bomba’ ele geçirdi. 

Şenol GEZER