Gürol GEZER (aydınSes) İSTANBUL Gazi Mahallesi'nde "bölücü örgüt" PKK, "tetikçi örgüt" DHKP-C, "PYD destekli örgütler" MLKP ve BÖG'ün düzenlediği illegal "Cizre'de direnişe destek" adlı yürüyüşte, kan aktı. Polis ekiplerine sıvı bomba, silah ve taşlarla saldıran 59 militan gözaltına alındı. Teröristlerin açtığı ateş sonucu, 1 polis memuru ayağından yaralandı. Yasadışı eylemin legal direnişçisi ise HDP oldu. 

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Cizre ilçelerinde gerçekleştirdiği operasyonlarda militanlarını kaybeden örgütler, son kanlı senaryosunu dün Gazi'de sahneledi.15 Şubat 1999 tarihinde yakalanan terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’ın yakalanmasının bahane eden PYD destekli PKK, MLKP, BÖG ve DHKP-C, geçtiğimiz hafta sosyal medya üzerinden eylem birlikteliği analaşması yaptığını duyurdu. Güneydoğu'da alınan darbe ve çöküş sürecinden kurtulmak isteyen PKK, bu kez gözünü İstanbul Sultangazi'ye dikti. Günler öncesinden gelişmeleri, dikkatle izeleyen İstanbul Polisi (İEM), 1995 yılında yaşanan acı olayların tekrar etmesi için bir dizi yoğun tedbirler aldı. 

BASKIN ÜSTÜNE BASKIN


İşte bu tedbirler doğrultusunda ilk operasyon "savcı katili" örgüt DHKP-C'ye yönelik gerçekleşti. Gaziosmanpaşa'daki hücrelere baskın düzenleyen İEM'e bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, 3 militanı, 4 tabanca ve eylem planlarıyla yakaladı. Operasyonun ikinci adresi Başakşehir oldu. Hedef adreslere giren TEM Özel Tim, 6 militanı sıvı bombalarla gözaltına aldı. Sultangazi İlçesinde dün yapılan yol kontrolleri ise bugün sahnelenmek istenen kanlı planı deşifre etti. Araçlarda ve bazı hedef adreslerde yapılan aramalarda, 54 adet "molotof" olarak bilinen sıvı bomba, kokteyli, 6 adet patlamaya hazır el yapımı patlayıcı, 5 adet tabanca ele geçirildi. Şüpheli militan ise gözaltına alındı.

ARAÇTAN, YÜKSEKDAĞ ÇIKTI

İstihbarat birimlerinden gönderilen, "Gazi'de yapılması planlanan korsan gösteride bölgedeki güvenlik güçlerine EYP (El Yapımı Patlayıcı) ve silahla saldırı gerçekleştirilmesi hedefleniyor" uyarısını dikkate alan iEM Şube, dün sabah, bir dizi güvenlik tedbirleri uygulamaya geçirdi. Bu kapsamda, Sultangazi İlçesi Gazi Polis Merkezi önünde araçlar üzerinde uygulama başlatıldı. Bu esnada uygulama noktasından hızla geçmeye çalışan bir aracı "usulünce" durduran ekipler, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile karşılaştı. Ancak, hiç bir işlem yapılmadan aracın yoluna devam etmesine izin verildi. Yoğun tedbirleri bugün de devam ettiren polis ekipleriyle militanlar saat 13.00'da teröristlerle karşı karşıya geldi. Açılan ateşle, bir polis memuru ayağından yaralandı. 

CEPHANE ELE GEÇTİ

Militanların üzerinde, araçlarda ve evlerde, 110 sıvı bomba, 5 tabanca, 2 pompalı tüfek ve 1 adet El Yapımı Patlayıcı (EYP), 20 adet torpil ele geçirildi. Bir polis, açılan ateşle ayağından yaralandı. İstanbul Emniyeti'ne (İEM) bağlı, TEM, Güvenlik, Çevik Kuvvet ve Özel Harekat ekipleri, gün boyunca 12 ilçede toplam 12 olaya anında müdahale etti. Eylemlerin merkezi haline gelen Sultangazi İlçesi'nin Gazi Mahallesi'nde 31, Maltepe'de 8, Gaziosmanpaşa'da 1, Sultanbeyli'de 6, Bağcılar'da 1, Bahçelievler'de 3, Beyoğlu ve Fatih'te 1'er kişi gözaltına alındı. Toplam 667 teröristin katıldığı eylemlerde Serkan F. adlı militanın kurşunla yaralandığı ileri sürüldü. Adı sosyal medya hesaplarında yayımlanan kişinin nerede tedavi altına alındığı ise belirlenemedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 14 Şubat günü İstanbul genelinde terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın yakalanış yıl dönümü nedeniyle İstanbul genelinde yapılan eylemlerde 59 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi: 

"14.02.2016 günü, PKK/KCK Terör Örgütü elebaşı Abdullah ÖCALAN'ın 15 Şubat 1999 tarihinde Kenya'da yakalanarak ülkemize getirilişinin yıldönümü bahanesiyle İlimiz genelinde yapılan eylemlerde; -59 şahıs gözaltına alınmış, -5 adet ruhsatsız tabanca, -2 adet pompalı tüfek, -110 adet atıma hazır Molotof, -4 adet 4'lü havai fişek rampası, -40 adet boş şişe, -2 adet El Yapımı Patlayıcı, -20 adet torpil, -21 adet kar maskesi, -Muhtelif kıyafetler ve olaylarda kullanılan çok sayıda eldiven ele geçirilmiştir. 

SULTANGAZİ'DE 1 POLİS YARALANDI 

"Sultangazi İlçesi İsmet Paşa Caddesi üzerinde eylem yapan bir grup görevlilerimize silahla ateş etmiş, bir polis memuru hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmıştır. Halkımınız can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla İlimiz genelinde gereken her türlü tedbir alınmaya devam edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. "