2007 Yılında İhsan Yuksel Başkanlığında Istanbul merkezli kurulan Bulancak Dernekler Federasyonu 4. Olağan Genel Kurulunu 17 Nisan 2016 Pazar günü Demirciler Sitesi Aydaş İş Merkezi B.Blok Kat 5 Zeytinburnu (Giresun Federasyonu) adresinde gerçekleştirdi.



İstanbul merkezli kurulan Bulancak ilçe ve köy Derneklerinden, Bağcılar Bulancaklılar, Sakarya Bulancaklılar, Beykoz Bulancaklılar, Bulancak Erdoğan Köyü, Bulancak Kayhan Köyü, Bulancak Sume Köyü, Bulancak Ataköy, Bulancak Ahmetli Köyü ve Bulancak Yunuslu Köyü derneklerinden oluşan 9 Derneğin katıldığı toplantiya (Kurucular dahil) 60 Delege nin tamamı katılırken, birçok davetlininde misafir olarak bulunmasi oldukça dikkat çekici oldu. Niyazi Arslan'in yürüttüğü Divan Başkanlığı'nda Kâtip Üyeliğini Mustafa Öztürk ve Mustafa Tekbaş yaptı. 



Federasyon başkanlığını 2013-2016 dönem yürüten sayın Fahrettin Henden katılımcılara iyi dileklerde bulunarak birlik ve beraberlik mesajları verdi. Abdullah Yümsel Başkanlığında secilen yeni yonetime başarı dileklerinde bulundu. Ayrica dilek ve temenniler de birçok dernek başkanı ve delegeler söz alarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. Kurucu başkan olarak söz alan Sayın İhsan Yüksel geçmişte yaptıkları faaliyetlerden kısaca bahsederek aynı çalışmaların daha fazlasını yeni seçilen yönetimden beklediklerini ifade ederek birlik ve beraberlik mesajı verdi. 



Tek listenin yer aldığı Genel Kurul asil yonetime, 01-ABDULLAH YÜMSEL, 02-FARUK AYDIN, 03-MUSTAFA MEYVECİ, 04-UĞUR KOÇ, 05-SEZGİN KARATAŞ, 06-AYTAÇ AKKAYA, 07-EROL ŞAHİN, 08-GÖKHAN VURAL TANER, 09-HAMDİ DEMİR, 10-ABDULLAH GÜNDOGDU, 11-ŞENOL YAKASIZ, 12-ERCAN HENDEN, 13-ADEM TELLİ. DENETLEME ASİL 01-EKREM ÜNGÖR, 02-SAMİ GÖKALİ, 03-NECATİ KIRDEMİR secildiler.