Derin yapının son kozu 2015 genel seçimleri olduğuna dahi bir teori paylaşılmaktadır. Ben buna katılmıyorum 40 yıldır kendini deşifre etmeden devletin içine sızan bu grup 40 yıl önceden bugünleri hesaplayarak strateji geliştirmiştir. 2015 seçimlerinden sonra da elbet alternatif planları olacaktır.

2015 Seçimlerinde bizim ön görümüz; CHP'den ayrılan Emine Ülker Tarhanın kurmuş olduğu Anadolu Partisi, İdris Bal'ın kurmuş olduğu Demokratik Gelişim Partisi, İdris Naim Şahin'in kurmuş olduğu Millet ve Adalet Partisi, MHP'den kopan bir isimle kurulacak bir parti ve Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun emanti Büyük Birlik Partisininde Aynı çatıda toplanmasıyla yeni bir çatı formülü uygulanacaktır.

Zıt tabanları aynı çatıda buluşmasını Yerel seçimlerde de gördük Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de gördük. Hedef belli böl parçala ve yönet yıllar önce bütün siyasetçilere göre MHP ile CHP aynı çatıda buluşamazdı.

Buna şahid olduk buluştular. Şimdi Paraleli, CHP'si, MHP'si BBP'si önce irili ufakli parçalara ayrılacaklar, sonrada tek parçada buluşacaklar. Parti çöplüğüne dönen ülkemizde siyaset artık iğne değilinden ip geçirmek değildir. Önce ipi üretmektir. Farklı ideolojiler ve vaatlerle kurulan partiler tek amaç uğrunda bir araya geleceklerdir....

Türkiye Cumhuriyeti 21. asır Devlet politikası olan “ Yeni Türkiye “ kavramı elbette bir siyasi obje, slogan değildir. İktidar partisinin son kurulda çıkarmış olduğu Bedelli askerlik ile 1.3 milyon asker nufusunun artmasını engellemiş oldu. Umudumuz asker maaşlarıyla ilgilide bir çalışma yapılmasından yanadır. Bedelli askerliğin yanı sıra Liselerde Osmanlıca Türkçesi'de artık zorunlu eğitime tabi oldu.

Bu da demek oluyor ki ecdadımızın bize emanetlerini artık gençlermizde okuya bilecek ve anlaya bilecektir. Türkiyenin 21. asır Devlet politikası olan “ Yeni Türkiye “ kavramını bu çıkan iki kanunlada anlaya biliyoruz. Birincisi Modern ordu sisteminin alt yapısının oluşturulması ve asker nufusunun modern ordu yapısına entegresi ikincisi ise; 2000 yıllık tarih bağlarını 100 yıl önce koparan bir Devletin bağlarıyla tekrar kavuşmasıdır.

Türkiye gençlerinin en bahtsız en talihsiz kuşağıdır 1923-2014 kuşağı ecdadından habersiz yaşayan bir kuşaktır. Ecdadını anlamayan, anlatılmayan bir kuşaktır. Ne mutlu kendi çabalarıya bunu gereksinim etmiş öğrenmiş ve öğretmiş kişilere rabbim onlardan razı olsun...

Sözlerime 2015 genel seçimleriyle başlayıp Türkiye'nin mevcut konjektürüyle devam ettim gördükleriniz sizi yanıltmasın farklı açılardan tekrar, tekrar bakmayı deneyiniz aksi taktirde. Şer bildiğinizde hayr, hayr bildiğinizde şer olacaktır. Haftaya görüşmek dileklerimle....

Yusuf Samet Çakır 
Sorularınız için sosyal medya hesaplarımız;
Mail : [email protected]
Facebook: www.facebook.com/yusufsametcakir
Twitter : www.twitter.com/yusufsametcakir