EĞİTİM

Bulancak Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleri hafta sonu ayder yaylasına gezi düzenledi

Bulancak Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleri hafta sonu ayder yaylasına gezi düzenledi

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı dünyaca ünlü Ayder Yaylası ve Sevdaluk,Gecenin kraliçesi dizilerinin çekiminin yapıldığı Çamlıhemşin Şenyuva Köyü’ne 28 öğretmen eşleriyle birlikte gezi düzenlediler.

Geçtiğimiz cumartesi günü sabah Bulancak’tan Ordu PikolaTurla yola çıkan öğretmenler akşam Ayder Yaylası Natural otelde konakladılar. Natural otelin sunduğu nefis akşam yemeğinden sonra, gece amatör sanatçı Mühendis Mehmet Kutanis’in gitarıyla söylediği yöresel şarkılar öğretmenlerin günün yorgunluğunu attırdı.

Geceden yağan karla Pazar sabahı yeniden tanıştılar.Cumartesi gecesi yağan kar kaplıcalarıyla ünlü Ayder Yaylası'nda çam ağaçlarıyla kaplı tepeler, tekrar beyaza bürünerek ayrı bir güzellik sundu.Yaylada ahşap oteller ile eski yayla evleri, karla kaplı ormanlarla bütünleşerek muhteşem görüntüyü görmek ayrı bir mutluluktu.Sonra öğretmen ve eşleri dizilere konu olan Şenyuva köyüne gittiler.Bol bol hatıra resimleri çektirdiler.Cenneti andıran köye ulaşmak ve diziler konu olan Çinçiva kahvesi çalışanları onları ilgiyle karşıladılar.

Eski adı Çinçiva yeni adı Şenyuva doğa harikası bir karadeniz köyü.Sal yaylası,Fırtına vadisi,Kaçkar Dağları,Ayder yaylası,Palovit şelalesi görülmeye değerdi.Öğretmenler , yaklaşık 50 santimetreyi bulan karda kar topu oynayarak nisan ayında karın keyfini çıkartılar.Sonra Trabzon Saray restaurant’ta nefis bir köfte ziyafeti çektiler.Pazar akşam saatlerinde ise Bulancak’a döndüler.