DÜNYA

İran'n fitilini Tunus ve Mısır devrim'i ateşledi

Ortadoğu alev alev Mısır'da haftalarca süren protestolar sonucunda Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in 30 yıldır sürdürdüğü görevinden ayrılmasının ardından Ortadoğu'da sular durulmuyor.

Ortadoğu alev alev Peş peşe birçok ülkede hükümet karşıtı protestolar düzenleniyor. Zaman zaman yaşanan çatışmalar nedeniyle can kayıpları ve yaralanmalar olduğu bildiriliyor. internethaber

Ortadoğu alev alev Kuzey Afrika'yı da içine alan geniş Ortadoğu bölgesinde son durum: internethaber

Ortadoğu alev alev Vassit vilayeti sözcüsü, yolsuzluk yapan yetkililerin görevden alınması ve temel hizmetlerin iyileştirilmesini isteyen yaklaşık 2 bin göstericinin hükümet binalarına saldırdığını ve valinin ikametgahını ateşe verdiğini söyledi internethaber.

Ortadoğu alev alev IRAK Irak'ın güneyindeki Kut kentinde, artan yolsuzluk olaylarını ve altyapı hizmetlerinin yetersizliğini protesto eden göstericilerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 3 göstericinin öldüğü, 15'i polis 30 dolayında kişinin de yaralandığı bildirildi. .internethaber.

Ortadoğu alev alev Olaylarda 30 göstericinin tutuklandığı belirtilirken, Kut Valisi ile İl Meclis üyelerinin şehri terk ettiği ifade edildi. Irak'ın Divaniye, Kerkük ve Ramadi kentlerinde de binlerce gösterici, kötü yaşam koşullarını protesto etmek için sokaklara döküldü. Bu kentlerdeki gösterilerin olaysız şekilde sona erdiği belirtildi internethaber

Ortadoğu alev alev Irak'ın çeşitli kentlerinde geçtiğimiz Cuma gününden bu yana devam eden protesto gösterileri, Ortadoğu'daki birçok ülkede baş gösteren ve daha fazla demokrasi veya rejim değişikliği hedefleyen hükümet karşıtı eylemlerden bazı farklılıklar gösteriyor. internethaber.