SİYASET

Meclise kimler girdi?

BAYBURT-AK PARTİ-1-BÜNYAMİN ÖZBEK Bünyamin Özbek: 1973 Bayburt doğumlu. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ziraat Mühendisliği bölümü mezunu. Ticaretle uğraşıyor. 5 yıldır Ak Parti İl Başkanlığı görevini yürütüyordu. Evli ve 2 çocuk babası.

DÜZCE-AK PARTİ-1-İBRAHİM KORKMAZ İbrahim Korkmaz: 51 yaşında, makine mühendisi. Evli, 3 çocuk babası.

DÜZCE-AK PARTİ-2-FEVAİ ARSLAN Fevai Aslan: 45 yaşında, Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencisi. Esnaf. Düzce AKP eski il başkanı. Evli, 3 çocuk babası

DÜZCE-AK PARTİ-3-OSMAN ÇAKIR Osman Çakır: 47 yaşında. Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. Düzce Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevinden istifa ederek Ak Parti Milletvekili adayı oldu. Evli, 3 çocuk babası.

IĞDIR-BAĞIMSIZ-PERVİN BULDAN Pervin Buldan :44 yaşında. 23'üncü dönem bağımsız milletvekili. Dul ve 2 çocuk annesi. Seçime, BDP desteği ile bağımsız girdi.

IĞDIR-MHP-1-SINAN OĞAN Sinan Oğan: 44 yaşında. Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesi Türk Dünyası İşletme Fakültesi’nde dekan yardımcısı olarak çalıştı. Evli ve 2 çocuk babası.

KARABÜK-AK PARTİ-1-MEHMET ALİ ŞAHİN 61 yaşında, avukat. 1995-99 ve 2002'de İstanbul, 2007'de Antalya milletvekili. Başbakan Yardımcılığı, Adalet Bakanlığı ve son olarak TBMM Başkanlığı görevlerinde bulundu. Evli, 4 çocuk babası.

KARABÜK-AK PARTİ-2-OSMAN KAHVECİ. 61 yaşında, orman yüksek mühendisi. 9 yıldır Orman Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. Evli, 2 çocuk babası.

KARAMAN-AK PARTİ-2-MEVLÜT AKGÜN 1966'da Karaman'ın Çatak Köyü'nde doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, avukat. 22 ve 23'üncü dönem AKP Karaman milletvekili. Akgün, evli ve 3 çocuk babası.

AKSARAY-AK PARTİ-RUHİ AÇIKGÖZ Ruhi Açıkgöz:(1963'de Ankara Çalören'de doğdu. ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümü mezunu. 22 ve 23'üncü Ak Parti Aksaray Milletvekili, evli ve 2 çocuk babası.)

KİLİS-AK PARTİ-1-FUAT KARAKUŞ 38, evli, Uzman doktor- Kilis Devlet Hastanesi Başhekimi

KİLİS-AK PARTİ-2-AHMET SALİH DAL 40, evli- İlahiyatçı- tüp bayii

KIRIKKALE-AK PARTİ-1-BEŞİR ATALAY Prof. Dr. (63) 1. sıra adayı. İçişleri eski Bakanı, evli ve 3 çocuk babası

KIRIKKALE-AK PARTİ -2-OĞUZ KAĞAN KÖKSAL (62) Eski Vali, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden istifa etti, evli

KIRIKKALE-AK PARTİ -3-RAMAZAN CAN (41) Ak Parti Kırıkkale İl Başkanlığı görevinde bulundu, eski milletvekili ve Avukat. Evli.

OSMANİYE-AK PARTİ-1-SUAT ÖNAL 50, Makine Mühendisi-iktisatçı- evli Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) öğretim görevlisi

OSMANİYE-AK PARTİ -2-DURDU MEHMET KASTAL 42- öğretim görevlisi-evli- Ak Parti Osmaniye Milletvekili

OSMANİYE-MHP-1-DEVLET BAHÇELİ (63), İktisatçı, Bekar, MHP Genel Başkanı-MHP Osmaniye Milletvekili

OSMANİYE-MHP-2-HÜSEYİN TÜRKOĞLU (43), Üniversite Mülki İdare Amiri, Evli -Hukuk Müşaviri

ŞANLIURFA-AK PARTİ -1-FARUK ÇELIK 1956 Artvin doğumlu. Üniversite mezunu. 3 dönemdir Bursa milletvekili olarak TBMM'de bulunuyor. Halen Devlet Bakanlığı görevini yürütüyor, evli ve 4 çocuk babası.

AKSARAY-AK PARTİ-İLKNUR İNCEÖZ İlknur İnceöz:(1973'de Aksaray'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, avukat. 23'üncü dönem Ak Parti Milletvekili, evli ve 1 çocuk annesi)

ŞANLIURFA-AK PARTİ -10-ABDULKERİM GÖK 1970 Şanlıurfa doğumlu. Üniversite mezunu, Yrd. Doç. Dr. Harran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi, evli ve 2 çocuk babası.

ŞANLIURFA-AK PARTİ -10-ABDULKERİM GÖK 1970 Şanlıurfa doğumlu. Üniversite mezunu, Yrd. Doç. Dr. Harran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi, evli ve 2 çocuk babası.

ŞANLIURFA-AK PARTİ -3-KASIM GÜLPINAR 1970 Şanlıurfa doğumlu. Üniversite mezunu, kamu görevlisi. Bazı bakanlara danışmanlık yaptı. Evli, 3 çocuk babası.

ŞANLIURFA-AK PARTİ -4-MEHMET AKYÜREK 1950 Şanlıurfa doğumlu. Ortaöğretim mezunu, işadamı. Evli, 6 çocuk babası.

ŞANLIURFA-AK PARTİ -5-ZEYNEP KARAHAN USLU 1969 İstanbul doğumlu, üniversite mezunu. 22. dönemde İstanbul milletvekili olarak TBMM'de bulundu. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü. Evli ve 1 çocuk annesi.

ŞANLIURFA-AK PARTİ -6-HALİL ÖZCAN 1964 Şanlıurfa doğumlu, üniversite mezunu Yrd. Doç. Dr. Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri Bölümü Öğretim üyesi. Evli, 6 çocuk babası.

ŞANLIURFA-AK PARTİ -7-MAHMUT KAÇAR 1975 Şanlıurfa doğumlu, üniversite mezunu çevre mühendisi. Sağlık-Sen Genel Başkanlığı yapıyordu. Evli ve bir çocuk babası.

ŞANLIURFA-AK PARTİ -8-ABDULKADİR EMİN ÖNEN 1976 Ankara doğumlu, üniversite mezunu. Halen milletvekili, evli ve bir çocuk babası.

ŞANLIURFA-AK PARTİ -9-YAHYA AKMAN 1966 Şanlıurfa doğumlu. Üniversite mezunu, avukat. 3 dönemdir milletvekili, evli ve 6 çocuk babası.

ARDAHAN-AKP PARTİ-ORHAN ATALAY Orhan Atalay: 46 yaşında. Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Profesör. TBMM Başkanlarından merhum Sırrı Atalay’ın yeğeni. Evli ve bir çocuk babası.

ŞANLIURFA-BAĞIMSIZ-İBRAHİM AYHAN 1969 Şanlıurfa doğumlu, üniversite mezunu. BDP il başkanlığı sırasında KCK operasyonundan dolayı tutuklandı, halen cezaevinde. Evli, 2 çocuk babası. Seçimlere BDP desteği ile katılıyor.

TRABZON-AK PARTİ -1-FARUK NAFİZ ÖZAK 1946 Trabzon doğumlu. KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. Trabzonspor’da futbol oynadı ve kulüp başkanlığı yaptı. Önceki hükümette Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yaptı. Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yürütüyor. Evli ve iki çocuk babası.

TRABZON-AK PARTİ -2-ERDOĞAN BAYRAKTAR 1949 Trabzon Of doğumlu. İstanbul Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi İnşaat Bölümü’nden mezun oldu. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı görevinden istifa ederek aday oldu. Evli ve 5 çocuk babası

TRABZON-AK PARTİ -3-AYDIN BIYIKLIOĞLU 1954 Trabzon Akçaabat doğumlu. KTÜ Makine Mühendisliği Bölümü mezunu. Aynı bölümde profesör olarak görev yapıyor. Evli ve 3 çocuk babası.

TRABZON-AK PARTİ -4-SAFİYE SEYMENOĞLU 1964 Trabzon sürmene doğumlu. KTÜ Mimarlık Bölümü mezunu. 23. dönem Trabzon milletvekili. Evli ve 2 çocuk annesi.

TRABZON-CHP-1-MEHMET VOLKAN CANALİOĞLU 1950 Trabzon doğumlu. Fatih Eğitim Enstitüsü Sosyal Bilimler Bölümü mezunu, eğitimci, uzun yıllar Turizm İl Müdürlüğü görevini yürüttü. 2004 – 2009 arası Trabzon Belediye Başkanlığı yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı. Evli ve iki çocuk babası.

TRABZON-MHP-1-KORAY AYDIN 1955 Trabzon doğumlu. KTÜ Makine Mühendisliği mezunu. 19’uncu dönem Trabzon, 21’inci dönem Ankara milletvekili. 57’inci hükümette Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yaptı. Evli ve 3 çocuk babası

TUNCELİ-CHP-1-KAMER GENÇ 1940 Tunceli, Nazimiye doğumlu. Evli ve 2 çocuk babası. Üniversite mezunu.

TUNCELİ-CHP-2-HÜSEYİN AYGÜN 1940 Tunceli, Nazimiye doğumlu. Evli ve 2 çocuk babası. Üniversite mezunu.

UŞAK-AK PARTİ -1-İSMAİL GÜNEŞ 1971 Tunceli doğumlu. Evli iki çocuk babası. Avukat.

ARDAHAN-CHP-ENSAR ÖĞÜT Ensar Öğüt: 65 yaşında. İşadamı, ekonomist. Kars, Ardahan, Iğdır Vakfı kurucu üyesi. 22 ve 23’üncü dönem Ardahan Milletvekili. Evli ve iki çocuk babası.

UŞAK-AK PARTİ -2-MEHMET ALTAY 39 yaşında, Avukat, evli, Uşak Barosu’na kayıtlı avukat

UŞAK-CHP-1-DİLEK AKAGÜN YILMAZ 48 yaşında, Avukat, evli, Uşak Barosu’na katıylı avukat

ZONGULDAK-AK PARTİ -1-KÖKSAL TOPTAN 68, avukat, evli, Zonguldak Milletvekili

VAN-AK PARTİ -1-BURHAN KAYATÜRK 23.08.1970 doğumlu, Elektrik Mühendisi

VAN-AK PARTİ -2-FATİH ÇİFTÇİ 06.07.1971 doğumlu, Cumhuriyet Savcısı.

VAN-AK PARTİ -3-MUSTAFA BİLİCİ 01.01.1969 doğumlu, Serbest Muhasebeci

VAN-AK PARTİ -4-GÜLŞEN ORHAN 12.12.1970 doğumlu, Arkeolog

VAN-BAĞIMSIZ-AYSEL TUĞLUK 17 Temmuz 1965'te Elazığ'da doğdu. Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest avukat olarak çalıştı. Toplumsal Hukuk Araştırmaları Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundu. İnsan Hakları Derneği Üyesi ve Yurtsever Kadınlar Derneği Kurucusu oldu. 23. Dönem Diyarbakır Milletvekili olarak seçildi.

VAN-BAĞIMSIZ-KEMAL AKTAŞ 1980 Darbesinde Cezaevine Girdi. 22 yıl sonra serbest bırakıldı. 2002’de DTP’nin Yerel Yönetimler Komisyonu Sözcüsü Oldu. 2008’te Diyarbakır’daki KCK/TM Operasyonlarında tekrar tutuklandı.

VAN-BAĞIMSIZ-NAZMİ GÜR 1965 Beytüşşebap doğumlu. 1983 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’ne girdi. Ancak eğitimini tamamlayamadan 1987 yılında terk etti. 1989 yılında İHD Van Şubesi’ni kurdu. Şube başkanlığı yaptı. İHD Genel Yönetim Kurulu ve Merkez Yürütme Kurulu üyeliklerinde bulundu. 2000-2003 yılları arasında merkezi Kopenhag’da bulunan Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Örgütü adlı kuruluşta yönetim kurulu üyeliği gerçekleştirdi. Gür, evli ve iki çocuk babası.

VAN-BAĞIMSIZ-ÖZDAL ÜÇER Özdal Üçer, 1 Ocak 1974'te Van Gürpınar'da doğdu. Öğretmen; Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nü bitirdi. Van Merkez Sempaş İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmenliği görevi yaptı. Eğitim-Sen Van Şubesi'nde değişik görevlerde bulunduktan sonra Eğitim-Sen Van Şube Başkanlığı görevini üstlendi. Orta düzeyde İngilizce bilen Üçer, evli ve 2 çocuk babasıdır. BDP milletvekili, seçime bağımsız girebilmek için partisinden istifa etti.

BATMAN-AK PARTİ-MEHMET ŞİMŞEK Mehmet Şimşek: İlk ve orta öğrenimini Batman’ın Gercüş ilçesinde tamamladı. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü'nden mezun oldu. Lisan öğrenmek ve master yapmak üzere, bir kamu iktisadi kuruluşunun bursuyla 1990'da İngiltere'ye gitti. Şimşek, 1993 yılında University of Exeter'de finans ve ekonomi dalında yüksek lisans derecesini almaya hak kazandıktan sonra Türkiye'ye döndü. Mehmet Şimşek 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Gaziantep milletvekili seçildi. Maliye Bakanı

YALOVA-AK PARTİ -1-TEMEL COŞKUN 1956 yılında Ordu’da doğdu. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi. Temel Coşkun, evli ve dört çocuk babasıdır.

YALOVA-CHP-1-MUHARREM İNCE Fizik öğretmeni. 4 Mayıs 1964 Yalova doğumlu. Uludağ Üniversitesi Fizik Bölümü mezunu. Evli ve bir çocuk babasıdır.

YOZGAT-AK PARTİ - 3-YUSUF BAŞER Avukat- Yozgat İl Başkanlığı ve Baro Başkanlığı görevinde bulundu. Evli, 2 çocuk babası.

YOZGAT-AK PARTİ -1-BEKIR BOZDAĞ Avukat, AK Parti Grup Başkanvekili görevini yürütüyor. Evli, 2 çocuk babası.

YOZGAT-AK PARTİ -2-ERTUĞRUL SOYSAL Göz Doktoru- Yozgat’ta bir özel hastanede görev yaptı. Evli, 3 çocuk babası.

SADİR DURMAZ Üniversite - Lisans KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İKTİSAT BÖLÜMÜ

ZONGULDAK-AK PARTİ -2-ERCAN CANDAN 44, öğretim üyesi, evli, Bilecik Üniversitesi Rektör Yardımcılığı

ZONGULDAK-AK PARTİ -3-ÖZCAN ULUPINAR 41, iktisatçı, evli, Devrek Belediye Başkanı.

ZONGULDAK-CHP-1-MEHMET HABERAL 67, tıp profesörü, evli, Başkent Üniversitesi Rektörü

BATMAN-AK PARTİ -ZİVER ÖZDEMİR -Ziver Özdemir; 1965 Batman doğumlu olan Ziver Özdemir, Elektrik mühendisi ve işadamı. İki dönem Belediye Başkan adayı oldu. Ak Parti Batman İl Başkanlığı görevini iki yıl yaptı. Özdemir, Milli görüş kökeniyle siyasete başladı. Girdiği 2 belediye başkanlığı seçimini kaybeden Özdemir, Ömer El’den alınan AKP il başkanlığı koltuğuna getirildi. Kongre yapmadı diye bazı partililerin hedefi olan Özdemir, üst düzeyden aldığı destekle yoluna devam ederek, 12 Haziran seçimlerinde 2’nci sıradan vekil adayı oldu.

ZONGULDAK-CHP-2-ALİ İHSAN KÖKTÜRK 48, avukat, evli, Zonguldak Milletvekili

ŞIRNAK-AK PARTİ -1-MEHMET EMİN DİNDAR 1959’da Şırnak’ın Cizre ilçesinde doğdu İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini mezunu. Konuk olduğu çeşitli TV programlarında sağlıklı bitkilerle ilgili bilgiler verdi. Doktor.

ŞIRNAK-BAĞIMSIZ FAYSAL SARIYILDIZ Şırnak’ın Cizre İlçesi Belediye Meclis üyesiyken KCK davasında gözaltına alınarak tutuklandı. Özgür Bakış ve Yeni Gündem gazetelerinde muhabirlik yaptı. Harran Üniversitesi Makine Mühendisi Mezunu.

ŞIRNAK-BAĞIMSIZ-HASİP KAPLAN 1954’te Şırnak Harapşeref Köyü'nde doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 23.Dönem BDP Şırnak Milletvekili ve Plân ve Bütçe Komisyonu üyesi.. Dört kitabı yayımlandı

ŞIRNAK-BAĞIMSIZ-SELMA IRMAK Kapatılan DTP’nin Eş Genel Başkanlığını yürüttü. 1.5 yıldan bu yana KCK davasından tutuklu. Lise Mezunu.

BARTIN-AK PARTİ -1-YILMAZ TUNÇ 40 yaşında, avukat. Bartın milletvekili. Evli, 2 çocuk babası.

BARTIN-CHP-1-RIZA YALCINKAYA 56 yaşında, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda makine mühendisi olarak çalıştı. İki dönem Bartın Belediye Başkanlığı'nı yürüttükten sonra 2007 genel seçimlerinde milletvekili seçildi. Evli, 2 çocuk babası.

BATMAN-BAĞIMSIZ-AYLA AKAT ATA Ayla Akat Ata; 16 Şubat 1976'da Diyarbakır'da doğdu. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitiren Ata serbest avukat olarak çalıştı. İHD Diyarbakır Şubesi ve Genel Merkez yöneticiliği görevi yaptı. TOHAV ve Göç-Der üyesi olan Ata, Diyarbakır Kadın Platformu kurucuları arasında yer aldı. Akat Ata, evli ve 1 çocuk annesidir. Seçime BDP desteğiyle bağımsız girdi.

BATMAN-BAĞIMSIZ-BENYİ YILDIZ Bengi Yıldız: Avukat. 15 Kasım 1965'te Batman’ın Kozluk ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitiren Yıldız, haftalık Yeni Ülke Gazetesi’nde Batman muhabiri olarak gazeteciliğe başladı. Daha sonra Gündem, Demokrasi, Ülkede Özgür Gündem Gazeteleri’nde muhabirlik ve idarecilik yaptı. Batman Belediyesi'nde Başkan Danışmanlığı ve Avukatlık görevlerini yürüttü. İHD Batman Şubesi'nde yöneticilik ve Şube Başkanlığı yap an Yıldız, 23’ncü dönem seçimlerinde milletvekili seçilerek, AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi oldu. Orta düzeyde İngilizce bilen Yıldız, evli ve 2 çocuk babası. Seçime BDP desteğiyle bağımsız girdi

KAHRAMANMARAŞ - AK PARTİ - MEHMET SAĞLAM Mehmet Sağlam: 73 yaşında, evli, Rektörlük ve YÖK Başkanlığı yapan Milli Eğitim eski bakanlarından ve şu anda TBMM Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı.

KOCAELİ - AK PARTİ - FİKRİ IŞIK 46 yaşında. Öğretmen. Evli ve 4 çocuk babası. Milletvekili

SAMSUN - CHP - İHSAN KALKAVAN 1953 Samsun doğumlu. CHP Samsun eski İl Başkanı. İş adamı.

SAMSUN - MHP - OSMAN ÇAKIR Öğretim üyesi.

SİNOP - AK PARTİ - MEHMET ERSOY 37 yaşında. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden 1986 yılında mezun oldu. Çeşitli ilçelerde kaymakamlık ve Mardin ile Bolu Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Yalova Valiliği görevinde de bulunan Mehmet Ersoy son olarak Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı görevinde bulundu. Evli.

SİNOP - CHP - ENGİN ALTAY 48 yaşında. Öğretmen. Sivas ve Sinop illerinin değişik ilçelerinde öğretmenlik yaptı. 2 yıl eğitim yöneticiliği yaptı. Bir yıl Erfelek ilçesinde Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 3 Kasım 2002 milletvekili genel seçimleri öncesinde mesleğinden istifa ederek CHP Sinop Milletvekili seçildi. Evli.

SİVAS - AK PARTİ - İSMET YILMAZ Sivas doğumlu. İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Makina Bölümü ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. İsveç Malmö Dünya Denizcilik Üniversitesinden Master derecesini

SİVAS - AK PARTİ - MESUDE NURSUNA MEMECAN İstanbul'da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisansını ABD'de Temple Üniversitesi'nde işletme alanında tamamladı. New York Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler Programı'na devam etti. ABD'de yazılım mühendisi olarak, Türkiye'de Citibank'ta Elektronik Bankacılık'ta, Yapı Kredi Yatırım'da Kurumsal Finansman biriminin kuruluşunda, Özel Bankacılık biriminde çalıştı. Kendi kurduğu yayıncılık şirketi, şirket dergileri yayıncılığı, tanıtım, reklam işlerinden sonra çocuk yayınları, lisans ve telif hakları pazarlaması alanlarında faaliyet göstermekte. Robert Koleji Mezunlar Derneği ve Türk-Amerikan İş Forumu'nda aktif olarak dernek faaliyetlerine katıldı. Sabah Gazetesi karikatüristi Salih Memecan ile evli olan ve 2 çocuğu bulunan Nursuna Memecan iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Almanca biliyor.

SİVAS - AK PARTİ - HİLMİ BİLGİN Sivas'ın Kangal İlçesinde doğdu. İlkokulu Malatya'da, orta öğrenimini Sivas'ta Selçuk Anadolu Lisesi'nde ve yüksek öğrenimini Ankara Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. 1996-2003 yılları arasında Sivas Sigorta İl Müdürlüğü'nde avukat olarak görev yaptı. 2003 yılında istifa ederek serbest avukatlığa başladı. 8 yıl serbest avukatlık yaptıktan sonra Sivas Barosu Başkanı olarak görev yaparken adaylık için istifa etti

SİVAS - AK PARTİ - ALİ TURAN Sivas'ta doğdu. İlkokulu Sivas'ta okudu. İmam Hatip Lisesi ve sonrasında Açıköğretim Kamu Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler okudu. 1983 yılından bugüne hizmet sektörlerinde iş yaptı. Siyasete Refah Partisi'nin kuruluşunda başladı. 2004'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi 2007'de de AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu. TÜSİAD kurucularından olup halen yönetim kurulu üyeliğini devam ettiriyor. Sivas Sanayici ve İş Adamları grubunun 2'inci başkanıdır.

SİVAS - CHP - MALİK ECDER ÖZDEMİR Sivas'ın Karanlık Köyü'nde doğdu. Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi Kimya Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Proje mühendisi olarak bir süre kamu sektöründe çalıştı. Turizm ve ticaret konularında faaliyet gösteren iki şirketin kurucusu ve hissedarı olarak serbest ticaret işiyle uğraştı. 22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinde CHP'den Sivas milletvekili seçildi. Orta düzeyde İngilizce bilen Özdemir, evli ve 2 çocuk babası

SİİRT - AK PARTİ - AFİF DEMİRKIRAN 1 Ocak 1952'de Siirt Kurtalan'da doğdu. Babasının adı M. Şerif, annesinin adı Hanife'dir. Maden Yüksek Mühendisi, Plânlama Uzmanı ve Ekonomist; İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi'ni bitirdi. İngiltere Leeds Üniversitesi'nde yüksek lisans ve master yaptı. Etibank'ta yönetici olarak çalıştı. DPT Müsteşarlığı'nda Yabancı Sermaye Daire Başkanı, Hazine Müsteşarlığı'nda Yabancı Sermaye Genel Müdürü, Ereğli Demir Çelik AŞ ve Sümerbank AŞ'de Yönetim Kurulu Üyesi, Özel sektörde koordinatör ve yönetici olarak görev yaptı. TEAŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Vakıf Enerji ve Madencilik AŞ Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 22. Dönem Batman Milletvekili. 22. Dönem'de AGİTPA Türk Grubu Üyeliği ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği, Türkiye-İspanya Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerini yürüttü. 23. Dönem'de Türkiye-AB KPK Üyesi oldu. Çok iyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Fransızca bilen Demirkıran, evli ve 4 çocuk babasıdır.

KOCAELİ - AK PARTİ - AZİZE SİBEL GÖNÜL 45 yaşında. Mimar. Evli ve 2 çocuk annesi. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Kocaeli Mimarlar Odası Genel Sekreteri olarak görev yaptı.

SİİRT - AK PARTİ - OSMAN ÖREN 1966 Siirt doğumlu. İlk ve Orta öğretimi Siirt ilinde tamamladı. 1983 yılında Ankara Hacettepe Üniversitesine yerleşti, 1983-1987 yılları arasında Refah Partisinin Ankara , Kastamonu ve Çankırı merkez ve ilçe teşkilatlanmasında aktif rol aldı, yine o tarihlerde İslam dergisi , Kadın ve Aile Dergisi , İlim ve Sanat Dergisindeki ekipler içerisinde bulundu. Siirt ilinde Stratejik Düşünce Enstitüsü Başkanılığı yaptı. Uzun yılar hem okul takımlarında hem de amatör takımlarında futbol oynadı. 1997 yılında vekaleten Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne atandı. 2002-2004 yıllarında Eğitim Bir-Sen kurucularından ve yönetim kurulu üyeliği yaptı. 2004 yılında Siirt Spor Başkanlığı , daha sonra yönetim kurulunda uzun süre bulundu. 2004 yılında Deniz Feneri Derneğinin Siirt ilindeki teşkilatlanmasında gönüllü üye ve Siirt İHH yardım kuruluşunun çalışmalarında aktif görev aldı. 2005 yılında Sancaklar İlköğretim Okuluna kurucu müdür olarak atandı. 2007 yılında Atatürk Anadolu Lisesine müdür olarak atandı. Evli, Muhammed Furkan, Muhammed Ebuzer ve Melike Esma isminde üç çocuk babası.

SİİRT - BAĞIMSIZ - GÜLTAN KIŞANAK 15 Haziran 1961'de Elazığ'da doğdu. Babasının adı Lütfü, annesinin adı Melek'tir. Gazeteci; Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü'nü bitirdi. Çeşitli gazetelerde olarak çalıştı. Diyarbakır merkez Bağlar Belediyesi Sosyal Proje Danışmanı ve Koordinatörü olarak birçok projeyi yürüttü. Kışanak, evli ve 1 çocuk annesidir. BDP’den Diyarbakır Milletvekili seçildi. Seçime BDP desteğiyle giriyor.

TEKİRDAĞ - AK PARTİ - TEVFİK ZİYAEDDİN AKBULUT (62) Emekli Vali, TBMM İç İçleri Komisyonu Başkanı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. 22. ve 23. Dönem AK Parti Tekirdağ Milletvekilliği görevlerinde bulundu. Halen TBMM de İç işleri Komisyon başkanlığını sürdürüyor.Evli ve 3 çocuk babası.

TEKİRDAĞ - AK PARTİ - ÖZLEM YEMİŞÇİ Sigorta Acenteliği işletmecisi. Eski Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın Yönetim Kurulu Başkanlı iken AK Partiden aday olmak üzere görevinden istifa etti. Evli.

TEKİRDAĞ - CHP - FAİK ÖZTRAK İktisatçı, CHP Genel Başkan yardımcısı evli ve 1 çocuk babası.

TEKİRDAĞ - CHP - CANDAN YÜCEER Doktor, Çerkezköy CHP Yönetim Kurulu Üyeliğinden Tekirdağ Milletvekili adaylığı için istifa etti. Evli ve 2 çocuk sahibi

TEKİRDAĞ - CHP - EMRE KÖPRÜLÜ Avukat, CHP Çorlu İlçe Başkanlığı görevinden istifa ederek Milletvekili adayı oldu. Evli.

TEKİRDAĞ - MHP - BÜLENT BELEN Serbest Muhasebeci Mali Müşavir, MHP Yürütme Kurulu üyeliğinde bulundu. Evli ve 3 çocuk babası.

TOKAT - AK PARTİ - ZEYİD ASLAN 46 yaşında. Avukat. Erbaa ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 22 ve 23'üncü dönem AKP Tokat milletvekili. TBMM Adalet komisyonu Üyeliği, İçişleri Komisyonu Üyeliği ve İnsan Hakları Komisyonu Üyeliği ve Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerini yaptı. Evli, bir çocuk babası

TOKAT - AK PARTİ - ŞÜKRÜ AYALAN 48 yaşında. Doktor. Tokat doğumlu. 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. 22 ve 23'üncü dönem AKP Tokat milletvekili. İzmir, Turhal ve Tokat Devlet Hastanelerinde Psikiyatri Uzmanlığı görevinde bulundu. Evli, 4 çocuk babası.

KOCAELİ - AKP - MUZAFFER BAŞTOPÇU 63 yaşında. Kimya Mühendisi. Evli ve 2 çocuk babası. Milletvekili

TOKAT - AK PARTİ - DİLEK YÜKSEL 34 yaşında. İktisatçı. Niksar doğumlu. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu. 23'üncü dönem AKP Tokat milletvekili. Samsun Atakum Belediyesi'nde Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdireliği yaptı. Mamak Belediyesi'nin Kültür Şube Müdürlüğü görevini yürüttü. Evli, bir çocuk annesi.

TOKAT - MHP - REŞAT DOĞRU 56 yaşında. Doktor. Erbaa ilçesinde doğdu. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Mezunu. 21 ve 23'üncü dönem MHP Tokat milletvekili. TBMM'de Sağlık, Aile ve Sosyal İşler Komisyonunda görevi yaptı. Türk Dünyası'ndan sorumlu Devlet Bakanlığı görevinde bulundu. Evli, iki çocuk babası.

KOCAELİ - AK PARTİ - ZEKİ AYGÜN 58 yaşında. Elektrik Mühendisi. Evli ve 3 çocuk babası. Son olarak 3 yıl süreyle Kocaeli AK Parti İl Başkanlığı görevinde bulundu

KOCAELİ - AK PARTİ - İLYAS ŞEKER 51 yaşında. Harita kadastro yüksek mühendisi. Evli ve 3 çocuk babası. 7 yıl Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliği görevinde bulundu.

KOCAELİ - AK PARTİ - MEHMET ALİ OKUR 38 yaşında. İşletme mezunu. Evli ve 3 çocuk babası. 2003 yılından itibaren Gebze İlçe Başkanlığı yaptı.

KOCAELİ - CHP - HURŞİT GÜNEŞ 54 yaşında. Emekli öğretim üyesi. Evli 2 çocuk babası. Yazar

KOCAELİ - CHP - MEHMET HİLAL KAPLAN 52 yaşında. Doktor. Evli üç çocuk babası. Özel bir şirkette işyeri hekimliği yapıyor

KOCAELİ - CHP - HAYDAR AKAR 48 yaşında. Matematikçi. Evli 2 çocuk babası. Özel bir şirkette bilgi sistem yöneticiliği yapıyor.

KOCAELİ - MHP - LÜTFÜ TÜRKKAN 52 yaşında. Sanayici.Evli 2 çocuk babası. Tügmad Türkkan Gıda Mad. San ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

KAHRAMANMARAŞ - AK PARTİ - NEVZAT PAKDİL 61 yaşında, evli, kamu yöneticisi, TBMM Başkan Vekili.

KONYA - AK PARTİ - AHMET DAVUTOĞLU 1959 Konya'nın Taşkent ilçesi doğumlu. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Mezunu. Öğretim Üyesi - Dışişleri Bakanı, evli ve 4 çocuk babası

KONYA - AK PARTİ - MUSTAFA AKIŞ 1981 - Konya'nın Beyşehir İlçesi Doğumlu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunu. Avukat.Ak Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı

KONYA - AK PARTİ - HARUN TÜFEKÇİ 1971 - Konya'nın Seydişehir İlçesi Doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunu. Avukat Ve 22 Ve 23'üncü Dönem Ak Parti Konya Milletvekili, evli Ve 1 çocuk babası.

KONYA - AK PARTİ - KERİM ÖZKUL 1959 Konya Doğumlu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Mezun. Avukat, Sanayici Ve İş Adamı. 22 Ve 23'üncü Dönem Ak Parti Konya Milletvekili, Evli Ve 4 Çocuk babası.

KONYA - AK PARTİ - İLHAN YERLİKAYA 1960 - Konya'nın Kadınhanı İlçesi Doğumlu. Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Mezunu. Tbmm Tarafından Rtük Üyeliği’ne Seçildi.Rtük Başkanvekilliği Yaptı, Evli Ve 5 Çocuk babası.

KONYA - AK PARTİ - AYŞE TÜRKMENOĞLI 1965 - Konya'nın Cihanbeyli İlçesi Doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni Bitirdi. Avukat Ve 23'üncü Dönem Ak Parti Konya Milletvekili, Evli Ve 1 Çocuk Annesi

KONYA - AK PARTİ - CEM ZORLU 1963 - Konya'nın Ereğli İlçesi Doğumlu. Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Mezun Oldu. Öğretim Üyesi, Evli Ve 2 Çocuk Babası

KONYA - AK PARTİ - CEM ZORLU 1963 - Konya'nın Ereğli İlçesi Doğumlu. Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Mezun Oldu. Öğretim Üyesi, Evli Ve 2 Çocuk Babası

KONYA - AK PARTİ - MUSTAFA BALOĞLU 1967 - Konya'nın Akşehir İlçesi Doğumlu. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Mezunu. Genel Cerrahi Uzmanı. Akşehir Belediye Başkanı, Evli Ve 2 Çocuk Babası

KONYA - AK PARTİ - MUSTAFA KABAKÇI 1954 - Konya'nın Cihanbeyli İlçesi Doğumlu. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Ön Lisans Mezunu. İş Adamı Ve 23'üncü Dönem Ak Parti Konya Milletvekili, Evli Ve 2 Çocuk Babası

KAHRAMANMARAŞ - AK PARTİ - MAHİR ÜNAL 45 yaşında, evli, İlahiyatçı, Akademisyen.

KONYA - AK PARTİ - GÜLAY SAMANCI 1977 - Konya Doğumlu. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunu. Avukat, Evli

KONYA - CHP - ATİLLA KART 1954 Konya'nın Cihanbeyli İlçesi Doğumlu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunu. Avukat Ve 22 Ve 23'üncü Dönem Konya Milletvekili. Kart, Evli Ve 2 Çocuk Babası

KONYA - MHP - FARUK BAL 1950 Konya'nın Kıdanhanı İlçesi Doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunu. Hukukçu. Devlet Eski Bakanı. MHP Genel Başkan Yardımcısı, Evli ve 4 çocuk babası

KONYA - MHP - MUSTAFA KALAYCI 1960 Konya Doğumlu. Uludağ Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Bölümü Mezunu. Mali Müşavir Ve 23'üncü Dönem MHP Konya Milletvekili, evli ve 2 çocuk babası.

KÜTAHYA - AK PARTİ - SONER AKSOY Soner Aksoy 1941 doğumlu. Makine mühendisi. AK Parti Kütahya milletvekili

KÜTAHYA - AK PARTİ - HASAN FEHMİ KINAY Hasan Fehmi Kinay 1964 yılında doğdu. İktisatçı. AK Parti Kütahya Milletvekili.

KÜTAHYA - AK PARTİ - İDRİS BAL 1968 yılında doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. Profesör, Polis Akademisi'nde ders veriyor.

KÜTAHYA - AK PARTİ - VURAL KAVUNCU Vural Kavuncu 1966 yılında doğdu. Profesör. Tıp doktoru.

KÜTAHYA - MHP - ALİM IŞIK MHP Kütahya 1'inci sıra milletvekili adayı Alim Işık 1959 yılında doğdu. Ziraat profesörü. MHP Kütahya Milletvekili.

MALATYA - AK PARTİ - MAHMUT MÜCAHİT FINDIKLI 54 yaşında, Elektrik Mühendisi, Evli, Milletvekili.

KAHRAMANMARAŞ - AK PARTİ - MEHMET YILDIRIM RAMAZANOĞLU 55 yaşında, evli, Başbakan Başdanışmanı, Uzman Doktor.

MALATYA - AK PARTİ - MUSTAFA ŞAHİN 55 yaşında, eğitimci, evli, AKP, eski il başkanı.

MALATYA - AK PARTİ - ÖZNUR ÇALIK 46 yaşında, eczacı, evli, milletvekili

MALATYA - AK PARTİ - CEMAL AKIN 1949'da Malatya'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Malatya Baro Başkanlığı yaptı. Evli ve 3 çocuk babası.

MALATYA - AK PARTİ - ÖMER FARUK ÖZ 1966'da Malatya'nın Doğanyol ilçesinde doğdu. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu. 23. dönem milletvekili. Evli ve iki çocuk babası

MALATYA - CHP - VELİ AĞBABA 1968'de Malatya'nın Yazıhan ilçesine bağlı Karaca köyünde dünyaya geldi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu. CHP İl Başkanlığı yaptı. 22. dönem milletvekili. Evli, biri kız, biri erkek 2 çocuk babası

MANİSA - AK PARTİ - HÜSEYİN TANRIVERDİ 55 yaşında. Eğitimci ve sendikacı. Evli. 22. ve 23. dönem AK Parti Manisa Milletvekilliği yaptı. 1979’dan 2002 yılına kadar Hak-İş Genel Başkanlığı görevinde bulundu.

MANİSA - AK PARTİ - RECAİ BERBER 52 yaşında. Ekonomist-maliyeci. Evli. Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanı ve Baş hesap uzmanı olarak İstanbul grubunda görev yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ Genel Müdürlüğü’nde Genel Müdür yardımcısı olarak çalıştı.

MANİSA - AK PARTİ - UĞUR AYDEMİR 44 yaşında. Mali müşavir. Evli. Eski Akhisar ilçe başkanı.

MANİSA - AK PARTİ - MUZAFFER YURTTAŞ 44 yaşında. Genel Cerrahi Uzmanı. Evli. 2007 yılında bir grup sağlık gönüllüsü doktor ile Nijer’e gönüllü doktor olarak gitti. Özel sektörde doktorluk yaptı.

MANİSA - AK PARTİ - SELÇUK ÖZDAĞ 53 yaşında. Eğitimci. Evli. Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Ege Bölge Müdürlüğü görevi yaptı.

KAHRAMANMARAŞ - AK PARTİ - SEVDE BEYAZIT KAÇAR 36 yaşında, evli, yapımcı

MANİSA - CHP - HASAN ÖREN 59 yaşında. Sanayici-Yüksekokul mezunu. Evli. 22. Dönem CHP Manisa Milletvekilli.

MANİSA - CHP - ÖZGÜR ÖZEL 37 yaşında. Eczacı. Evli. 2009 yerel seçimlerinde CHP Manisa Belediye Başkan adayı idi. Türkiye Eczacılar Birliği genel sekreteri

MANİSA - CHP - SAKİNE ÖZ 47 yaşında. Serbest Mimar. Evli. Belediye meclis üyesi.

MANİSA - MHP - SÜMER ORAL 73 yaşında. İktisatçı. Evli. Eski bakanlardan.

MANİSA - MHP - ERKAN AKÇAY 50 yaşında. Maliyeci. Evli. 23. dönem milletvekili.

MARDİN - AK PARTİ - MUAMMER GÜLER 1949 yılında Mardin’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamlayarak 1972 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. İlk kamu görevine 14.03.1973 tarihinde Balıkesir’de kaymakam adayı olarak başlayan Güler, sırası ile Niğde, Kayseri, Gaziantep, Samsun ve İstanbul valiliği yaptı. Güler, İstanbul Valiliğini 7 yıl sürdürdükten sonra Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’na atandı.

MARDİN - AK PARTİ - GÖNÜL BELKİN ŞAHKULLUBEY 18 haziran 1970'te Mardin'de doğdu. Gazi üniversitesi eczacılık fakültesi'ni bitirdi. Serbest eczacılık yaptı. İyi düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Şahkulubey, evli ve 3 çocuk annesi. 22 temmuz 2007 genel seçimlerinde AK Parti’den Mardin milletvekili seçildi.

MARDİN - AK PARTİ - ABDURRAHİM AKDAĞ 1960 Kızıltepe Doğumlu Olan Abdurrahim Akdağ, İlk, Orta Ve Lise Öğrenimini Mardin’de Tamamladı. Halkla İlişkiler Bölümünü Bitiren Akdağ, Özel İlgi Alanı Olan Kişisel Gelişim Konusunda Uzun Zaman Çalıştı. Kişisel Gelişim, İnsan Kaynakları, Toplumsal/Siyasal Konular Ve Gezi/Anı Alanında Yazdığı Makale, Gezi Notları, Olay Raporları, Mardin İletişim Gazetesi, Mardin Life Dergisi’nde Yayımlanmaktadır. Evli Ve 6 Çocuk Babasıdır. Halen Mardin Türkiye İş Kurumu’nda Araştırmacı Görevini Sürdürmektedir.

MARDİN - BAĞIMSIZ - GÜLSER YILDIRIM 1963 Nusaybin Doğumlu. Lise mezunu, Evli ve 4 çocuk annesi. Yıldırım 2000 Yılında HADEP Kadın Kolları’nda çalışmaya başladı. Daha Sonra Özgür Parti, DEHAP, DTP ve BDP’de yöneticilik yaptı. 15 Şubat 2010 Yılında BDP Merkez İlçe Yöneticisi görevindeyken KCK/TM üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Halen Mardin Kapalı Cezaevinde. Davası, Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesinde sürüyor.

MARDİN - BAĞIMSIZ - AHMET TÜRK 2 Temmuz 1942 Tarihinde Mardin'de Doğdu. Kanco Aşiretine Mensup. Lise Mezunu. Siyasi Hayatı, Milletvekili Ağabeyi Abdurrahim Türk’ün Öldürülmesi İle Başladı. İlk Defa Milletvekilliğine 15. Tbmm Döneminde (1974) Chp’den Mardin Milletvekilli Olarak Seçildi. Bilahare Shp’den Mardin Milletvekili Seçildi. Bir Ara Tbmm İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Oldu. 1989 Yılında Paris’teki Kürt Konferansı’na Katıldığı Gerekçesiyle SHP’den İhraç Edildi. 1990'da Hep'nin Kurucu Üyesi Oldu. DEP Milletvekilliği Ve Genel Başkanlığının Ardından, HADEP ve DEHAP Yönetiminde Aktif Roller Üstlendi. 22 Temmuz 2007 Seçimlerinde Mardin Bağımsız Milletvekili Olarak Meclise Girdi. DTP'nin Kurulmasından Sonra Genel Başkan Seçildi. DTP’ye Katıldı. 2007 Tarihinde Yapılan Kongrede, Genel Başkanlığa Seçildi. DTP Anayasa Mahkemesi Tarafından Kapatılınca, Milletvekilliği Düşürüldü. Demokratik Toplum Kongresi’nin Başkanlığını Yaptı. Evli Ve 8 Çocuk Babası.

KAHRAMANMARAŞ - AK PARTİ - SITKI GÜVENÇ 50 yaşında, evli, diş hekimi, Eski İl Sağlık Müdürü.

MARDİN - BAĞIMSIZ - EROL DORA 1964’te Şırnak’ın Silopi İlçesinde Doğdu. İlk, orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Dora, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Mezun Oldu. İsbntsdora, Süryani Katolik Vakfı’nın da avukatı.

MUŞ - AK PARTİ - FARUK IŞIK 58 Yaşında. Müsteşar. Evli Ve 3 Çocuk Babası

MUŞ - AK PARTİ - MUZAFFER ÇAKAR 46 Yaşında. Öğretim Görevlisi. Evli Ve 5 Çocuk babası

MUŞ - BAĞIMSIZ - DEMİR ÇELİK 55 Yaşında. Eczacı. Evli Ve 2 Çocuk Babası. Seçime BDP desteğinde bağımsız aday oldu.

MUŞ - BAĞIMSIZ - SIRRI SAKIK 54 Yaşında. 19 Ve 23’üncü Dönem Muş Milletvekili. Turizmci. 3 Çocuk Babası. Seçimde BDP Desteğinde Bağımsız Aday Oldu.

MUĞLA - AK PARTİ - ALİ BOĞA 62 yaşında. Üniversite. Evli. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı

MUĞLA - AK PARTİ - YÜKSEL ÖZDEN Muğla’da 1963 yılında doğdu. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Yönetimi ve Planlaması Bölümü’nü bitirdi. 2003’te profesör oldu. 23. dönem milletvekili

MUĞLA - CHP - TOLGA ÇANDAR 1959 yılında Muğla’nın Milas ilçesinde doğdu. ODTÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü mezunu. Evli ve bir oğlu var. Sanatçı

MUĞLA - CHP - NURETTİN DEMİR 1953 yılında Fethiye’de doğdu. İstanbul Heybeliada Askeri Deniz Lisesi’nde okudu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu.

MUĞLA - CHP - ÖMER SÜHA ALDAN 1959 yılında Akşehir’de doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Evli. Emekli Cumhuriyet Savcısı.

KAHRAMANMARAŞ - CHP - DURDU ÖZPOLAT 49 yaşında, evli, iş adamı, milletvekili

MUĞLA - MHP - MEHMET ERDOĞAN 47 yaşında. Evli. İzmir Vali Yardımcısı