YEREL

Saadet Parti muhtarlar ve yerel basına kahvaltı verdi

Saadet Parti kahvaltı verdi

Saadet Parti Gaziosmanpaşa İlçe teşkilatı Muhtarlara ve yerel basına kahvaltı verdi

Saadetparti Gop İlçe Başkanlığı muhtarların ve yerel basının sorunlarının çözümü konusunda neler yapılabileceği hakkında agörüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıya Yıldız Tabya Mah. muhtarı İsmail Korkmaz, Karayolları Mahalle Muhtarı Hıdır Öz, Bağlarbaşı Mahalle Muhtarı Hasan Koşar, Barbaros Hayrettin Mahalle Muhtarı, Halim Özke, Hürriyet Mah. Muhtarı Zekeriya Çakır, Yenidoğan Mah Muhtarı Mustafa BudaK, Karlıtepe Mahalle muhtarı Osman Sönmeztürk, Mevlana Mahalle Mutarı Zeki Eşgünoğlu, Karadeniz Mahalle Muhtarı Mustafa Furncu, yerel medya mensuplarıyla Saadet Pari İloçe yönetimi katıldılar.

Saadet Parti İlçe Başkanı Recep Polat yap konuşmada; Bu günün mevcut iktidarı hizmetten çok reklam yapıyor. Biz ise kısıtlı imkanlarımıza rağmen Bonzai ile mücadele proğramı düzenleyerek gençlerimize sahip çıkıyoruz. GOP Belediyesi malesef bu konuda bir şey yapmıyor. Kentsel dönüşümle ilgili olarak Belediyenin bir çalışmasının olmadığını görüyoruz. Eski başkan Erhan Erol bir şey yapıp beceremedi, Yeni Başkan Hasan Tahsin Ustanın da bir şey yapma niyetinin olmadığını görüyoruz.

Saadet partisi olarak esnaflarımıza siftah çalışması yapıyopruz. Kapalı kepenklerin altından 1 Tl bırakarak esnaflarımızın hayırlı kazanç salamaları için destekliyoruz. Dar gelirli ve fakir ailelerle, Yurdunda uzaklarda yaşayan Suriyeli ailaelere ilaç ve yiyecek kampanyası düzenliyoruz. Bu gün ülkemizde toplumsal bir ereyonun olduğu görülüyor. Evlenme oranları düşüyor, boşanma oranlrı her geçen gün attıyor.

Suç oranlarının % 600 arttığını görüyoruz. Tomlumun büyük bir sıkıntı içinde olduğunu görüyoruz. Mevcut iktidar dindar gençlik yetiştireceğiz diyor. 13 yıldır baş ıboş topluma yararlı olmayan bir geçlik yetiştiğini üzülerek görüyoruz. Herkes borçlu durumda. Açlık sınırı 1200 TL Asgari ücret 900 TL. Açlık sınırının altında bir asgari ücret var. Biz iktidara gediğimizde asgari ücret yoksulluk sınırının üstünde olacak. Buda asgari ücreti % 30 artması anlamına geliyor.

600 milyar dolar dış borcumuz var yılda 51 milyar dolar faiz ödüyoruz. 40 milyar dolarda yatırıma ayırabiliyoruz. Ciddi bir ekonomik sıkıntı içinde olduğumuz görülüyür. Dış siyasette de durum iç açıcı değil. Irakta Amerikaya destek olarak müslüman kardeşlerimizin katledimesine, Mısır Libya, Lübnan, Tunus, Suriyenin kan gölüne dönmesine yardımcı oldular. AB'nin kapısında nöbet tutarak boşuna zaman harcıyoruz. İslam birliği kurma çalışması yok. Büyük İsrail devleti Fırat Dicle arasında kurulmaya çalışılıyor. Hatayda kamplarda 300 bin Suriyeli mülteci var. Bunların bir kısmı kasaba ve köylerde kalıyorlar. Ciddi sıkıntıları var. Diğer illerdede aynı sıkıntıları olduğunu görüyoruz.

Bizim için her seçim önemlidir. Ama önümüzdeki seçim var olma yok olma mücadelesidir. Hava alanı yollar köprüler yaptılar. Allah razı olsun, bunlar yeterli değil, üretmek üreterek istihdam sağlamak lazım. İktidara geldiğimizde İslam Birliğini kurarak Milli birlik beraberliği sağlayacağiz. Saadet partisi olara muhrarlarımızın ve Yerel basınımızın sorunları bizim sorunumuzdur. hep birlinte çözüm için çalışacağız. Muhtarlarımız çok büyük mağduriyert yaşamaktadır. 870 TL aylık alıyorlar onunda 400 TL'si bağkur aidatına yatırılıyor. Bu nedenle muhtarların cazibesini yitirdiği gerçeğini görüyoruz; diyerek sözlerini tamamladı.