SPOR

Süper Lig'in en antipatik 11'i

İşte spor basınının önemli isimlerinin de katkılarıyla, kimi zaman rakip taraftarın kimi zaman da kendi taraftarının tepkisini çeken Süper Lig’in en antipatik, en sevilmeyen yıldızları... Haberleriyle gündemi yaratan Aktüel dergisi bu sezonun en antipatik 11'ini de seçti

VOLKAN DEMİREL YUKARIDA ALLAH VAR VOLKAN Fenerbahçe ve A Milli Takım’ın file bekçisi özellikle bu sezon formunun zirvesinde. Ancak hem sarı-lacivertli formayla hem de Milli Takım’da zaman zaman hırsının kurbanı oluyor. Özellikle Galatasaray maçlarında sinirlerine hâkim olmakta zorlanıyor. Ali Sami Yen’de Lincoln’ün kasıklarına tekme atması, rahat bir pozisyonda topu rakip taraftarı rahatsız edecek bir yeriyle tutması akla gelen ilk olaylar.

2008 Avrupa Şampiyonası’nda oynadığımız Çek Cumhuriyeti maçında Koller’e yaptığı gereksiz faul sonrası kırmızı kart görmesi ve kaleye Tuncay Şanlı’nın geçmek zorunda kalmasından sonra bütün ülkeye ecel terleri döktürmüştü. Bir lig maçında kurtardığı penaltıdan sonra hakeme “yukarıda Allah var” hareketiyle de kırmızı kart görüp takımını sahada eksik bırakmıştı.

SABRİ SARIOĞLU DERBİLERDE AGRESİF Sürati kadar isabetsiz ortalarıyla kendi taraftarının tepkisini çeken Galatasaraylı oyuncunun geçtiğimiz günlerde Arda Turan ile yaptıkları forma muhabbeti de tepkilere neden olmuştu.

Saha içinde hemen her pozisyonda hakeme itiraz eden Sabri, rakip takım taraftarlarının da pek sevmediği isimlerden biri. Özellikle derbi maçlardaki agresif tavırlarıyla çok tepki çekiyor.

FABIO BILICA TRAFİK CANAVARI Fenerbahçe’nin Brezilyalı savunma oyuncusu Bilica, Sivasspor’un şampiyonluğa oynamasında büyük bir paya sahipti. Bu performansından dolayı da sarı-lacivertli takıma transfer oldu. Ancak saha içinde yaptığı fauller ve agresif tavırlarıyla hem kendi hem de rakip taraftarın tepkisini topladı.

Geçen sezon Kadıköy’de oynanan Beşiktaş maçında penaltı noktasını eşelemesi ve ardından siyah-beyazlı ekibin penaltıyı kaçırması çok konuşulmuştu. Asıl tepki toplayan davranışı ise kırmızı ışıkta duran bir motosiklete arkadan çarpıp kaçması oldu. Bu görüntü “Trafik Kontrol Merkezi” sitesinde uzun süre gösterildi.

İBRAHİM TORAMAN TEKMESİ MEŞHUR Savunma oyuncuları rakip hücumcuları bazen durdurmakta zorlanır ya da farklı yollara başvururlar. İbrahim Toraman da rakip oyunculardan tekmelerini esirgemeyenlerden. Bu yüzden birçok kez takımını yalnız bıraktı. Bu sert oyununun yanı sıra hakemle çok konuşması da başka bir tepki unsuru.

Beşiktaş’la olan sözleşmesi sezon içinde feshedilen İbrahim Üzülmez’le yaptığı tartışmalar sonucu da kendi taraftarının büyük bir bölümünün tepkisini çekti. Üzülmez’in takımdan ayrılışının sorumlusu olarak o görüldü.

LUGANO ÇİLE BÜLBÜLÜM ÇİLE Uruguay Milli Takımı’nın kaptanlığını yapan Fenerbahçe’nin savunma oyuncusu Lugano, Süper Lig’in en hırçın oyuncuları arasında gösteriliyor.

Yaptığı sert fauller, rakip oyuncularla saha içinde tartışmaları, hakeme bitmek tükenmek bilmeyen itirazlarıyla bazen kendi taraftarını bile çileden çıkartabiliyor. Kazanma hırsını doruklarda yaşaması bazen takımını zor durumda bırakmasına neden oluyor. Milli takımında ise biraz daha sakin olduğu gözlerden kaçmıyor.

EMRE BELÖZOĞLU “SEN BİTTİN OĞLUM” HAREKETİNDE BİR NUMARA Türk futbolunun en önemli isimlerinden biri olan Fenerbahçeli oyuncu, futbolu kadar hırçınlığıyla da dikkat çeken oyuncuların başında geliyor.

Yaptığı sert fauller, hakemlerle sürekli konuşması aslında her taraftarın alıştığı hareketler. Bunların dışında milli maçta basın tribününe yaptığı kol hareketi, Kayserispor’lu Cangele’ye yaptığı “boğaz kesme” hareketi, olaylı İsviçre maçında çıkan kavgada başrolde yer alması tepkileri üstüne çekmesi için yeterli oldu. Sahada hırsından beslendiğini her yerde ifade eden Emre’nin bu hırsının kurbanı olduğunu söylemek de yanlış olmaz.

AYHAN AKMAN ELİYLE OYNUYOR Gaziantep’te yıldızı parladıktan sonra Beşiktaş’a transfer olunca Antep taraftarını küstürmüştü. Siyah-beyazlı kulüpten ezeli rakibi Galatasaray’a transfer olunca da bu sefer Beşiktaş taraftarının tepkisini çekmişti –ki son derbide yine kendisine kötü tezahürat yapıldı.

Sert futbolu, sürekli kart görmesi ve son dönemlerdeki performansıyla da Galatasaray taraftarının tepkisini almasına neden oldu. Arda ve Sabri’nin de yer aldığı forma videosunda söylediği sözler sarı-kırmızılı taraftarın ona olan tepkisini de artırmasına neden olmuştu.

COLİN KAZIM “HAREKETİN KRALI” ONDAN SORULUR Büyük umutlarla Fenerbahçe’ye transfer olan ancak verilen şansları değerlendiremeyen Kazım taraftarın da tepkisini fazlasıyla çekmişti. Üstüne bir de ezeli rakip Galatasaray’a transfer olması bu tepkiyi doruk noktaya çıkarmıştı. Fenerbahçe’ye karşı oynadığı ilk maçta attığı gol sonrası sarı-lacivertli yedek kulübesine yaptığı hareket uzun süre konuşuldu.

Gördüğü gereksiz kartlar, saha içindeki tavırları ve özel hayatına dikkat etmemesiyle sadece rakip taraftarın değil kendi takımının taraftarının da tepki göstermesine neden oldu. Yetenekleri kadar disiplinsiz oluşu da istikrarı yakalayamamasında en büyük etken olsa gerek.

VOLKAN ŞEN ARTIK ARKASI “SAĞLAM” DEĞİL Geçtiğimiz sezon Bursaspor’un şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Volkan, hızla bir düşüş yaşadı bu sezon. Özellikle Şampiyonlar Ligi’nde sahadan silinen oyuncu ligde de varlık gösteremeyince yedek kulübesini sık sık ziyaret eder oldu.

Performansındaki ani düşüş, şampiyonluk sonrası bir anda “ben oldum” tavırları, sürekli hakeme itiraz etmesi, gereksiz yere gördüğü kartlar ve özel hayatına dikkat etmemesiyle başta kendi taraftarı olmak üzere birçok

BATUHABATUHAN KARADENİZ KABARIK SABIKA DOSYASI Beşiktaş altyapısında yetişen ve büyük umutlarla A takıma çıkartılan Batuhan, fiziği ve tekniğiyle Hakan Şükür’ün veliahdı olarak gösteriliyordu. Ancak hem saha içi hem de saha dışındaki disiplinsiz tavırları nedeniyle Eskişehirspor’a bonservisiyle birlikte verildi.

Burada da bekleneni veremedi ve bir süre kadro dışı kaldı. Daha sonra Bülent Uygun’un takımın başına geçmesiyle affedilen oyuncu kendi ve rakip taraftarın gözündeki olumsuz imajını değiştirmek için uğraş veriyor. Ama kabarık sabıka dosyasından dolayı hep bir soru işareti barındırıyor, Batuhan Karadeniz.

MILAN BAROS BU DA MI FAUL! Çek Cumhuriyeti ve Galatasaray’ın yıldız golcüsü Baros’un Türkiye macerası attığı gollerden daha çok sakatlıkları ve gördüğü kartlarla konuşuluyor. Oynadığı maç sayısını ve gördüğü kartları oranladığımızda forvet oyuncularının kolay kolay ulaşamayacağı bir istatistik ortaya çıkıyor.

Sürekli sakatlanan, sakat olmadığı dönemlerde de gördüğü kartlardan dolayı takımını yalnız bırakan Baros taraftarın da sabrını taşırmış durumda. Her pozisyonda hakeme itiraz etmesi, yaptığı gereksiz sertlikteki faullerle rakip takım oyuncularının ve taraftarının da sevmediği isimler arasında yer almasına neden oldu.