Tolga Özbek / İstanbul, 13 Temmuz () - Güneş enerjisi ile uçan Solar Impulse 2 uçağı, dünya turu kapsamında İspanya’da Sevilla’dan başladığı uçuşunu iki günde tamamlayarak Kahire’ye indi. Buradan tekrar havalanacak uçak, turunu Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dhabi’de tamamlayacak.

Geçen yıl Mart ayında turuna başlayan ve sadece güneş enerjisi kullanarak uçan Solar Impulse uçağı, doğuya doğru uçarak Asya, Pasifik Okyanusu, Amerika kıtası ve Atlantik Okyanusu’nu aşarak Avrupa’ya ulaşma başarısı göstermişti. Akdeniz üzerinde gerçekleştirilen iki günlük uçuşta, Girit açıklarına kadar gelen test pilotu ve projenin CEO’su Andre Borschberg yönetimindeki dört elektrik motora sahip uçak, buradan Mısır’a devam etti. Türkiye saati ile 08.10’da Kahire Havalimanı’na inen uçak, özel hangara çekildi.

Eşi Türk olan Borschberg, iki günlük uçuşun başarılı geçtiğini belirterek, güneş enerjisi doldurulan pillerinde yüzde 60 enerji kaldığını söyledi. Dünya turunun son uçuşunun meteorolojik şartlardaki gelişmeye göre önümüzdeki günlerde projenin ikinci pilotu Bernard Piccard tarafından gerçekleştirilecek. Projenin destekçileri arasında Türkiye'den Brisa da bulunuyor.