Gonca Yağcı / Londra, 30 Mayıs () - İngiltere’de ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Jeremy Corbyn doğum gününü, Londra'da bulunan Türkiye Araştırmaları Merkezi (CEFTUS) Direktörü İbrahim Doğuş'un işletmeciliğini yaptığı Troia Restaurant'ta kutladı.
Parti yöneticileri ile milletvekillerinin yanısıra eşi ve yakınlarının düzenlediği sürpriz doğum günü partisinde pastasını kestikten sonra kısa bir konuşma yapan Corbyn'in duygulandığı gözlendi.
Doğum günü partisinde Corbyn, Türk yemekleri ve şaraplarını tadarken partiye ev sahipliği yapan İbrahim Doğuş’a da teşekkür etti. Troia Restaurant’ın sürekli müşterisi olduğunu belirten Corbyn, Doğuş'la bir süre direktörü olduğu CEFTUS çalışmalarına ilişkin sohbet etti.
Kutlama sırasında restoranda bulunan müşterilerin fotoğraf çekme isteklerini geri çevirmeyen Corbyn, doğum günü süslemeleri ve servis için Troia çalışanlarına da teşekkür etmeyi ihmal etmedi.
İlk kez 1983 yılındaki seçimlerde Türk toplumunun yoğun yaşadığı Islington North bölgesinden milletvekili seçilerek parlamentoya girme başarısı gösteren Jeremy Corbyn, 33 yıldır kesintisiz elde tuttuğu ünvanı ile en uzun süredir mecliste bulunan politikacılar arasında yer alıyor.
Her seçimde rakipleri ile oy farkını arttırarak koltuğunu korumayı başaran Corbyn, geçen sene son anda girdiği İşçi Partisi liderliği mücadelesini, sürpriz bir biçimde açık farkla kazanarak, ana muhalefet partisinin başına geçmişti.
Corbyn geçen seneki seçim zaferini de ekibi ile birlikte Troia Restaurant’ta kutlamıştı.


Görüntü dökümü
-------------------------
Corbyn'in konuşması