MERSİN'in Mut İlçesi'nde merkeze 30 kilometre uzaklıktaki Bozdoğan Mahallesi'ndeki ilkokulun öğretmenlerinden Özlem Genç, bir internet sitesine okulun ihtiyaçlarını yazıp yardım istedi. Bunu duyan Türkiye Noterler Birliği'nden 20 bin liralık yardım ile Mersin TED Kolej'inden koliler dolusu oyuncak ve kitap geldi.
3 derslikli 38 öğrencili Bozdoğan İlkokulu'nda görev yapan öğretmen Özlem Genç, Türkiye'de kent ve mahalle temelinde ihtiyaçların vatandaş katılımı ile sistematik bir şekilde öğrenilmesi, harita tabanlı olarak toplanması amacıyla oluşturulan www.ihtiyacharitasi.org isimli internet sitesine okulun ihtiyacı olan eksiklikleri yazdı. Kalemden deftere, oyuncaktan çöp kovasına kadar 14 ayrı maddede yazılan ihtiyaçları sitede okuyanlardan Mersin Noter Odası Başkanı ve Mersin 6'ncı Noteri olan aynı zamanda da Mersin TED Koleji Okul Aile Birliği Başkanlığı görevini yürüten Ahmet Yeşildağ, Türkiye Noterler Birliği'nden 20 bin liralık destek sağladı. Alınan parayla okulun çatısı, merdiven korkulukları, sınıfların zemin parkeleri ve dolapları, anasınıfı zemin halısı yenilendi, duvarlar boyandı ve diğer eksiklikler giderildi.
ÖZEL OKUL GİBİ OLDU
Mersin TED Koleji'nden sağlanan kolilerce kitap, kırtasiye ve oyuncaklar da öğrencilerle buluştu. Yaptığı girişimle okulun çehresinin değişmesini, öğrencilerin kitap, kırtasiye ve oyuncaklara sahip olmasını sağlayan öğretmen Özlem Genç şunları söyledi:
"Birçok kuruma, kuruluşa başvurdum, çok kapı çaldım. İhtiyaç haritası sitesinden bir umut telefonu geldi. 'Noterler size yardım etmek istiyor, telefonunuzu verelim mi?' dediler. Dünyalar bizim olmuştu. Noter Ahmet Yeşildağ, çocuklarımın çok sevdiği Ahmet amcaları TED Kolejinden topladığı oyuncak kolileriyle, kucak dolusu umut getirdi mahallemize.
ÇATILARI AKMAYACAK
Türkiye Noterler Birliği'nden ayırttığı bütçeyle de akan okul çatısı, sınıfların zemin parkeleri, merdiven korkulukları, sınıf dolapları, anasınıfı zemini halısı tamamlandı. Okulumuz özel okul gibi oldu. Okul gerçekten bizim evimiz oldu. Tüm meslektaşlarıma önerim; öğretmenlik sadece Matematiği, Türkçe'yi öğretmek değil, çocukların hayatına dokunmaktır. Bu yüzden bir şeyleri değiştirmek için uğraşsınlar."
Memleketindeki bir eğitim yuvasına katkı sunabilmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirten Ahmet Yeşildağ ise, kendi doğup büyüdüğü ilçeye, özellikle de bir okula ve öğrencilere katkı sunmanın keyfini yaşadığını söyledi.

FOTOĞRAFLI