Gülseli Kenarlı / İstanbul, 10 Haziran () - Türkiye ekonomisi birinci çeyrekte, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2.3 ile, yüzde 1.6 dolayında olan beklentilerin üzerinde büyümesi, piyasalarda önemli bir etki yapmadı.

Global Menkul Strateji Müdürü Gökhan Uskuay, piyasaların ekonomik olarak iyi gelen rakamların hiç birini fiyatlandıramadığını, eğer işler siyaset tarafından çözülmezse bir tsunami gelebileceğine dikkat çekti.

'nın sorularını yanıtlayan Uskuay, beklentilerin üzerinde gelen büyüme rakamının piyasaları çok da etkilemeyeceğini ifade ederek, "İlk çeyrek rakamının beklentilerin üzerinde gelmesi, ikinci çeyrek ve yıl sonu beklentileri artırabilir. Ekonomi tarafında düşük büyümeden başka bir sorunumuz yok. Hızlanmayı ikici yarıda bekliyorduk ama siyaset bunun önüne geçti. Yılın ikinci yarısı belirsiz olduğu için piyasalar pozitif rakamların keyfini süremiyor. Ekonomik olarak iyi gelen rakamların hiç birini fiyatlandırmıyoruz. Eğer işler siyaset tarafından çözülmezse bir tsunami gelebilir. Her şey Ankara'nın elinde" dedi.

"İkinci çeyrekte büyüme 2.5-3 arasında olacak"

Uskuay, rakamların beklentilerin üstünde gelmesinin sebebi olarak, tarım, kamu ve devlet desteği ile iç tüketimde yaşanan toparlanma olduğunu ifade ederek, "İlk çeyrek rakamları beklentinin üzerinde geldi. Oldukça sağlıklı ve ikinci çeyreğe de iyi başladık. Büyümede bir yavaşlama vardı. Dolarda yaşana artış ve dışarıda ki gelişmelerle ilk çeyrekte dibi bulduk. İkinci çeyrekte büyüme 2.5-3 arasında olacak. Yılın ikinci yarısında büyümeyi tamamen seçim sonuçları etkileyecek. Siyasetin ortaklaşa uzlaşı ve çalışmalarına bağlı. Belki yılın ikinci yarısında ihracatında etkisi olur büyümeye" dedi.

(Fotoğraflı)