MERSİN, () - CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersinli mısır üreticilerinin 2014 yılı teşvik primlerinin ödenmediğini, bunun sebebinin ise genel seçim sonuçlarının olup olmadığını sordu.
TBMM'ye soru önergesi veren CHP'li Aytuğ Atıcı, 2014 yılı için ödemesi gereken primlerin bugüne kadar ödenmemesinin üreticileri maddi olarak sıkıntıya soktuğunu söyledi. Seçim sonuçlarının ödemelere etki edip etmediği soran Atıcı şu görüşlere yer verdi:
"2014 yılı mısır teşvik primleri diğer illerde ödenmesine rağmen Mersin ilinde ödeme yapılmaması anlaşılmaz bir durumdur. Çiftçilere ödeme yapılacağı ilan edilmiş, çiftçi bütçesini bu şekilde ayarlamış ve ödeme yapılmayınca mağdur edilmiştir. 2015 yılında ödemelerin bu kadar gecikmiş olması çiftçilerimizi isyan ettirmiş olup, tarımda teşvik politikalarının adını halk, tarımda isyan politikaları olarak değiştirmiştir. Mersin'deki mısır üreticileri için 2014 yılı teşvik primleri tutarı ne kadardır? Mersin mısır üreticisi çiftçilerinin hak ettiği teşvik primleri bankaya yatırılmış mıdır? Yatırılmışsa ne zaman yatırılmıştır? Teşvik primi ödenmemesinden dolayı mağdur edilen çiftçi sayısı kaçtır? Hak ettiği primi alamadığı için mağdur edilen çiftçilerden kaçının tarlası için haciz işlemi başlatılmıştır? 2014 yılının teşvik primlerinin Mersin çiftçisinin eline ulaşmamasının seçim sonuçlarıyla ilgisi var mıdır Yatırılmayan teşvik primlerinden dolayı, önümüzdeki sene Mersin'deki mısır üretiminde azalma beklenmekte midir?"

FOTOĞRAFLI