ADANA, () - ADANA Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül, YÖK'ün, 'İhtisaslaştırılmış Öğretim Üyesi Programı' kapsamında üniversitelere yüklediği Havacılık ve Uzay Bilimleri alanındaki misyon ile Adana'nın Türkiye'nin uzay üssü olması için çalışma başlattıklarını belirtti.
ABTÜ'nün 2023 Vizyonu, Yeşiloba Yerleşkesi'nde düzenlenen toplantıyla anlatıldı. Toplantıya ABTÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Sarıçam Kaymakamı Ali Murat Kayhan, üniversite yönetimi ile akademik ve idari personeli katıldı. Rektör Prof. Dr. Aykut Gül, ABTÜ'nün 2023 vizyonunu ve bu doğrultuda yapılacak çalışmaları anlattı. Gül, üniversitenin çalışmalarını özellikle Havacılık ve Uzay Bilimleri alanında yoğunlaştıracağını belirtti.
HAVALİMANI'NIN YERİNDE FAKÜLTE
YÖK'ün, 'İhtisaslaştırılmış Öğretim Üyesi Programı' kapsamında ABTÜ'ye yüklediği Havacılık ve Uzay Bilimleri alanındaki misyonunu hatırlatan Gül şöyle konuştu:
"Havacılık ve uzay bilimleri ile ilgili çalışmaları yerleşke alanımıza sığdırmamız mümkün değil. Bilindiği gibi bölgemiz için Çukurova Havalimanı adıyla yeni bir havalimanı inşa ediliyor. Bizler de bu önemli misyon doğrultusunda çalışmalarımızı daha verimli sürdürmek adına Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemizi Adana Havalimanı'na kurmak istiyoruz ve bunun için girişimlerimiz olacak. Bu proje kentimizi ve bölgemizi de aşarak milli bir proje halini almıştır. Adana, ülkemizin havacılık ve uzay üssü olacak. 2023 hedeflerinde yer alan en önemli konulardan biri de bu alana gerekli önemin verilmesidir. Ülkemizin kalkınması ve dışa bağımlılığın azalması adına önemli bir misyon üstlendiğimizi düşünüyorum. Ayrıca Doğu Akdeniz Stratejik Araştırmalar Merkezini kurmak için çalışmalara başladık. Bölgemizde ses getirecek bir merkez kurmayı istiyoruz. Mevcut merkezlerimizde de topluma hizmet konusunda önemli çalışmalar yapıyoruz."
Etkinlik kapsamında gerçekleşen panelde ise TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Lokman Kuzu ve Eğitmen Pilot Gürcan Gür konuşmacı olarak yer aldı.

FOTOĞRAFLI