ŞANLIURFA, () - SURİYE'ye daüzenlenen 'Fırat Kalkanı Operasyonu’ndan dönen Bayraktar tipi taktik sınıftaki İnsansız Hava Aracı (İHA) Şanlıurfa'da isot tarlasına mecburi iniş yaptı. İniş sırasında İHA'da hasar meydana geldi.
Dün gece meydana gelen olayda, keşif görevinden dönen İHA’da motor arızası sonrasında eski Şanlıurfa Havalimanı’na iniş planlandı. Ancak havalimanında uçuş emniyetinin riske atılmaması için İHA, havalimanına çok yakın bir tarlaya indirildi. Mecburi inişin ardından Bayraktar tipi taktik sınıf İHA’nın burun ve gövdesinde hasar meydana geldi.
Konuyla ilgili bilgi veren Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, iniş sırasında İHA’da hasar oluştuğunu belirterek, "Askeri yetkililer konuyla ilgili incelemelerini sürdürüyor. Sert inişle birlikte oluşan hasarın en kısa sürede giderileceği bilgisini aldık" dedi.
ABD 15 YILDA 400 İHA KAYBETTİ
Dünyada en yaygın İHA kullanımını ABD Ordusu gerçekleştiriyor. 2001’den bu yana Afganistan ve Irak başta olmak üzere kullanılan İHA’lar keşif ve atış amaçlı yararlanılıyor. ABD pilotsuz uçaklardan bu güne kadar 400 adet kaybetti.