KARS'ta Kazımpaşa Caddesi'nden geçen üniversiteli bir genç kız, ayağı paspasa takılıp yönünü değiştirince, 1 saniye sonra yıkılmaya yüz tutan binadan düşen iki taşın kafasına düşmesinden kurtuldu.
Olay, geçen 26 Şubat günü şehrin en işlek caddesi olan Kazımpaşa Caddesi üzerinde meydana geldi. Kaldırımda yürüyen ve kimliği henüz belirlenemeyen üniversiteli genç kızın ayağı bir iş yerinin önündeki paspasa takıldı. İş yerinin güvenlik kamerasının saniye saniye kaydettiği olayda, genç kızın saat 18.45.10'da ayağı paspasa takılıyor ve bu yüzden sola doğru yönünü değiştiriyor. Saat 18.45.11'de ise iş yerinin hemen üstündeki tarihi binanın duvarından iki koca taş düşüyor. Genç kız, yönünü değiştirdiği için mucize kabilinden olaydan sıyrık almadan kurtuluyor. Ancak olayı şoku ile ağlama krizine giren üniversiteli kızı çevredeki esnaf sakinleştiriyor.
Kentin birçok noktasında bulunan ve bakımsızlıktan dolayı yıkılmaya yüz tutan binaların, görüntü kirliliği oluşturmasının yanı sıra vatandaşların da korkulu rüyası olduğunu anlatan esnaf Ali Göker, şunları söyledi:
"Tarihi yapıların bu kadar bakımsız olması, devletin bu yönde bir çözüm üretmemesi ve mülk sahiplerinin ekonomik durumlarının el verişli olmaması ne yazık ki bu tür kazaları meydana getiriyor. Vatandaş mülkü yıkıp yenilemek istese karşısına anıtlar kurulu çıkıyor, onarım yapmasına bile izin vermiyor. Bu binadan önce kerpiçler düşmeye başladı. Şimdi de kocaman taşlar düşmeye başladı. Eğer o genç kızın ayağı paspasa takılıp da sola dönmeseydi, düşen taşlar yüzünden sonu olacaktı. Hıçkırıklarla ağlayan kızı, güçlükle sakinleştirdik. Şok halindeydi, su içirdik ve kendine gelmesini sağladık. Aldığımız bilgiye göre bu olaydan etkilenmiş ve memleketi Trabzon'a gitmiş."

FOTOĞRAFLI