Murat KİBRİTOĞLU/ ADANA, ()-ADANA'da, Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı etkinlikleri başladı.
Son dönemde yaşanan terör olayları nedeniyle geçen yıl 100 bin kişinin katıldığı kortej ve halk konserleri iptal edilen 4'ncü Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı için Atatürk Caddesi, Ziyapaşa Bulvarı ile Şinasi Efendi Caddesi'nde stantlar kuruldu. Sabahın ilk saatlerinden itibaren sergi, panel ve kültürel etkinliklerle ön plana çıkan karnavala katılanlar renkli görüntüler oluşturdu.
Yoğun katılımın yaşandığı Şinasi Efendi Caddesi, karnaval için trafiğe kapatılırken, birçok kişi üzerinde portakal çiçeği figürleri bulunan ürünler takması dikkat çekti. Ayrıca karnaval komitesine daha önce başvuranlar, açtıkları stantlarda narenciye ile yapılmış reçel ve pastaların yanı sıra el ürünleri satışı çıkarttı. Etkinliklerin bir bölümü de Atatürk Parkı'nda eş zamanlı olarak devam etti. Burada ağaçların arasına kurulan stantlarda Adana kebabı satışı yapıldı.
Karnavala kent içinden olduğu kadar, çevre kentlerden ve özellikle İstanbul'dan katılım oldu. Birçok kişinin bavullarıyla karnaval alanına gelmesi de dikkat çekti. Çoğunluğu Adanalı olan çok sayıda sanatçı, şair, ressam, yazar ve oyuncu da şölene katılmak için kentte geldi.

FOTOĞRAFLI